Anđelija iz OŠ „B. Radičević“ najbolja u okrugu, sprema se za republičko iz biologije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. april 2023. – Anđelija Tomić, učenica osmog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, i Nikola Tasić, osvojila je prvo mesto na Okružnom takmičenju iz biologije i direktno se plasirala na republičko takmičenje.

Nikola Tasić u kategoriji učenika petog razreda takođe je osvojio prvo mesto, ali za petake se ne organizuje takmičenje na republičkom nivom. Nikolini vršnjaci, Nemanja Ilić i Mateja Trajković, osvojili su treće mesto.

Takmičenje iz biologije, koje je održano u nedelju, 23. aprila, u OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju, okupilo je najbolje osnovce iz ovog premeta na teritoriji Pčinjskog okruga. Učenici bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ pokazali su još jednom da su najbolji.

U konkurenciji učenika osmog razreda najveći broj bodova na nivou okruga, zavidnih 95 od 100 mogućih, osvojila je Anđelija Tomić, pod mentorstvom nastavnice Tatjane Trajković, i plasirala se direktno  na republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu ili Kragujevcu.

U kategoriji učenika petog razreda „Brankovci“ takođe imaju prvoplasiranog na nivou okruga. Učenik Nikola Tasić, pod mentorstvom nastavnice Daliborke Mladenović, osvojio je 93 poena što je ujedno najbolji plasman na takmičenju. U istoj kategoriji treće mesto osvojili su učenici Mateja Trajković i Nemanja Ilić, čija je nastavnica Lidija Nedić. Okružni nivo takmičenja je završni za učenike petog razreda.

-Iza svih nas su dve kovid godine, a iza naše škole i tri pune godine rada pod posebnim, izmenjenim i otežanim uslovima rada, gde smo svi zajedno, nastavnici i naši učenici pokazali odgovornost, profesionalnost i jedinstvo u savladavanju svih prepreka koje su se našle ispred nas – kaže za Bujanovačke pomoćnica direktora škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, Maja Antić Jovanov.

Ona čestita svim učenicima i njihovim nastavnicima na nesebičnom radu, trudu i postignutim rezultatima!

„Brankovci“ briljirali na školskim takmičenjima




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *