Lajčak: Vučić i Kurti 2. maja o statutu ZSO i Deklaraciji o nestalima

Bujanovac, 24. april 2023. Na dnevnom redu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija  2. maja u Briselu biće formalno odobravanje Deklaracije o nestalim licima i predstavljanje nacrta statuta Zajednice srpskih opština, objavio je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Lajčak je naveo da će sastanak biti važan za primenu Sporazuma i njegovog Aneksa.

„Prvi sastanak na visokom nivou nakon Ohrida, biće važan za primenu Sporazuma i njegovog Aneksa. Stoga očekujemo da će obe strane doći u Brisel dobro pripremljene i potpuno posvećene fazi implementacije“, objavio je Lajčak u nedelju.

On je ove nedelje učestvovao je u Beču na regionalnom sastanku EU – Zapadni Balkan, a pre toga se sastao sa komandantom Kfora generalmajorom Mikeleom Ristućom.

„Cenim našu blisku saradnju i njegove dragocene uvide u bezbednosnu situaciju na Kosovu, posebno na severu Kosova“, naglasio je Lajčak.

Održao je i sastanak sa predsednikom Sekcije za spoljne odnose Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta.

„Zahvalan sam na njegovom interesovanju i podršci za dijalog i cenim praktične napore EESC u podsticanju dijaloga i saradnje za unapređenje naših zajedničkih ciljeva na Zapadnom Balkanu“, istakao je Lajčak.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *