Izbori za Savet Albanaca u bujanovačkoj sportskoj hali

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. april 2023. Elektorska skupština za izbor 15 članova Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) održaće se 7. maja u 10 časova u Sportskoj hali “Mladost” u Bujanovcu. Pravo glasa na izborima imaju 523 elektora.

Da će se izbori održati u bujanovačkoj sportskoj hali potvrdilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, koje je pre nekoliko dana uputilo pozive elektorima za izbornu skupštinu.

Bujanovačke su ranije javile da će najviše elektora imati Alternativa za promene Šćiprima Arifija – oko 180, a Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija desetak manje. Ostale stranke koje će učestvovati na izborima – Pokret za demokratski progress (PDP), Demokratska partija (DP) i Demokratska partija Albanaca (DPA), imaće između 50 i 60 elektora.

Većina u Savetu Albanaca biće neizvesna i posle elektorskih izbora 7. maja

“Elektorskoj skupštini mogu prisustvovati samo elektori čija je prijava potvrđena rešenjem Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Ukoliko elektor u toku trajanja elektorske skupštine napusti zgradu Sportskog centra neće biti moguć povratak u salu u kojoj se održava elektorska skupština”, saopšteno je iz ministarstva.

PDD i Alternativa su na neposrednim izborima 13. novembra dobile najviše glasova i osvojile po pet mandata u savetu, DP i Pokret za demokratski progres po dva, dok je jedno mesto pripalo Demokratskoj partiji Albanaca (DPA).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *