Opštinski troškovi: Za reprezentaciju, putovanja i telefonske račune 6 miliona dinara

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. april 2023. Predsedik opštine Bujanovac Nagip Arifi, njegov zamenik Šćiprim Musliju, kao i čitava Opštinska uprava potrošili su od 2021. godine do danas ukupno 6 miliona dinara na reprezentaciju, službena putovanja i račune za mobilne telefone.

Prema podacima koje su Bujanovačke dobile Po zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, samo za reprezentaciju, počev od januara 2021. godine do danas, potrošeno je 3,5 miliona dinara, za službena putovanja 1,3 miliona, dok visina računa za mobilne telefone u istom periodu iznosi 1,2 miliona dinara.

U 2021. godini ukupni troškovi kabineta predsednika, njegovog zamenika i ostalih u opštinskoj upravi iznoze 2,3 miliona, u 2022. iznose 3 miliona, dok za prva tri meseca 2023. godine iznose 700.000 dinara.

Od ukupno 6 miliona dinara potrošenih u ove svrhe, 3,7 miliona čine troškovi Opštinske uprave, dok je 2,3 miliona otišlo na troškove kabineta predsednika opštine i njegovog zamenika.

Ono što se može zaključiti na osnovu podataka koje smo dobili je da reprezentacija, u koju spada i štampanje reprezentativnog materijala (rokovnici, brošure, reklamne kese, hemijske olovke, USB fleš diskovi…) nesumnjivo odnosi najviše novca na godišnjem nivou. Samo u 2022. godini potrošeno je 1,8 miliona u ove svrhe, dok je u prethodnoj 2021. potrošeno 1,1 milion.

Bujanovačke će se sutra posebno pozabaviti troškovima reprezentacije čelnika opštinske uprave.

Arifi: Budžet je u korist svih građana Bujanovca

Opština Bujanovac iz budžeta plaća 10.000 evra za članstvo u Zajednici albanskih opština




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *