FK AS iz Bujanovca gostuje i kad je domaćin

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. april 2023. (Foto ilustracija: Stadion FK Levosoje) – Tomislav Stojanović, osnivač i dugogodišnji predsednik Fudbalskog kluba Levosoje, tvrdi da Levosojčani godinama trpe veliku nepravdu od strane opštinske vlasti, a sada i od fudbalskog saveza. Stojanović upire prstom na bujanovački OFK AS, koji od Opštine Bujanovac, kako kaže, dobija milione, a savez im omogućava da sve utakmice igraju kao gosti, što znači bez troškova.

Po njegovim rečima, OFK AS je jedini klub u Srbiji koji sve utakmice igra kao gost, iako im je on ponudio da svoje mečeve igraju na stadionu u Levosoju.

Stojanovićeve reči, međutim, nije želeo da komentariše ni Dželjadin Mustafa,  prvi čovek OFK AS, takođe dugogodišnji fudbalski radnik u Bujanovcu.

Inače, radi se o najnižem rangu takmičenja Pčinjskoj okružnoj ligi, takozvana „liga bez briga“ iz koje nema ispadanja.

-Mi 10 godina unazad na opštinskom konkursu dobijamo maksimalno 250.000 dinara, a OFK AS je prošle godine dobio 550.000 za veliki fudbal i još toliko za sekciju malog fudbala. Znači, više od milion za klub bez adrese, bez stadiona, terena. To im je izgleda bilo malo pa im je Fudbalski savez Pčinjskog okruga (FSPO) omogućio da sve utakmice igraju kao gosti pa nemaju nikakve troškove, osim za putovanja – kaže Stojanović.

Kako je puk’o fudbal u Levosoju

Od klubova iz bujanovačke opštine ovu ligu igraju i bujanovački BSK i Vihor iz Žbevca.

-I svi naravno imamo troškove kada smo domaćini, za sudije, dežurnog doktora, obezbeđenje, pa treba platiti održavanje terena, obeležavanje, sve to OFK AS ne plaća – kaže Stojanović.

Pored FSPO kivan je i na Opštinski fudbalski savez (OFS) Bujanovca i njegovog predsednika Olivera Trajkovića.

-I on je uticao da se OFK AS sve ovo omogući, a zna se i da su ponovo aktivirali ovaj klub uoči izbora u savezu, jer su im trebali glasovi kojima je on izabran za predsednika – kaže Stojanović.

Trajković je potvrdio da AS  u prvom delu sezone nije plaćao troškove domaćinstva, međutim to se menja u nastavku.

-Gostovali su stalno, jer nemaju svoj teren i sa tim su se svi klubovi složili. Nisu plaćali, jer uopšte nisu imali budžet. Kada su dobili budžet počeli su da plaćaju sve troškove koje domaćin treba da plati i tu nema ničeg spornog – kaže Trajković.

Potvrdio je i da je OFK AS aktiviran posle 10 godina, ne dovodeći  to u vezu sa nedavnim izborima na svim nivoima u srpskom fudbalu.

-Ne bih dalje ništa da komentarišem o Tomislavu Stojanoviću – zaključio je Trajković.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *