Nagip Taši sa komšijama počinje da pravi park u Velikom Trnovcu, kaže da ne računa na pomoć opštine i Mesne zajednice

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. april 2023. Nagip Taši iz Velikog Trnovca, pokretač peticije za izgradnju parka,  počinje da samoinicijatvno sa meštanima čisti zemljište u centru sela gde želi da napravi park. Na pomoć od Opštine Bujanovac i Mesne zajednice Veliki Trnovac, kako tvrdi, ne može da računa.

Taši je sredinom marta pokrenuo peticiju za izgradnju parka u selu Veliki Trnovac, kojom je prikupio 517 potpisa i peticiju predao Mesnoj zajednici Trnovac i Opštini Bujanovac.

Trnovčani traže park, Nagip Taši predao peticiju Opštini

-Mesna zajednica Trnovac do danas nije odgovorila na naš zahtev, a Opština Bujanovac ne može i ne želi da se meša, jer  zemljište koje hoćemo da sredimo nije u njihovom vlasništvu – kaže Taši za Bujanovačke.

Naime, mesto na kojem meštani Velikog Trnovca žele da izgrade park je  u vlasništvu JVP „Srbijavode“, potvrđeno je Tašiju u Opštini.

Ipak, njegov plan je da ovih dana krene u akciju čiščenja tog zemljišta sa svojim komšijama i ostalima koji podržavaju njegovu ideju, kako bi ga na vreme ozelenili i sredili do početka leta.

-Preuzimam odgovornost na sebe i želim da očistimo to u što kraćem roku, jer ima dosta otpada koje treba ukloniti. To sada izgleda kao džungla, a moglo bi da bude sjajno mesto za igru i rekreaciju naše dece i sugrađana – dodaje Taši.

Značaj ovakve inicijative prepoznali su ne samo ljudi koji žive u Trnovcu, več i oni koji su davno otišli iz njega.

-Moju ideju su podržali i oni koji su davno otišli iz Trnovca, prepoznali su  značaj ovog projekta i neophodnost da se napravi sigurno mesto, zaštićeno od saobraćaja, na kome bi se deca, umesto što samo gledaju u mobilne telefone, družila i kvalitetno provodila svoje vreme – kazao je Taši ranije za naš portal.

Taši je radnik Domu kulture u Bujanovcu, a ovo nije prvi projekat koji pokreće. Simbol sa imenom grada, koji je postavljen na trgu u Bujanovcu, bila je takođe njegova ideja koja je uspešno realizovana, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Srce za Bujanovac: Ovo je naš grad (video)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *