Sve spremno za Mini basket festival u Bujanovcu posvećen deci bez roditelja i malim migrantima

Piše: I. Jovanović

Igor Rakočević i ove godine gost turnira

Bujanovac, 3. maj 2023. – Međunarodni mini basket festival „Sačuvajmo decu“ u organizaciji OKK Play017, jedanaesti po redu,  biće održan 13. i 14. maja u Sportskom centru „Mladost“ u Bujanovcu. Na festivalu će učestvovati deca iz Srbije i Severne Makedonije koja su rođena 2012. godine i mlađa.

-Klubovi mogu prijaviti neograničen broj ekipa, mešovitog uzrasta, devojčice i dečake, a prijave je potrebno poslati najkasnije do 6. maja  putem email-a okkplay017@gmail.com, minibasket@kss.rs ili putem telefona 066 606 88 88 – poručuju organizatori.

Prvi dan festivala rezervisan je za promociju na Trgu Karađorđa Petrovića u Bujanovcu, gde će najmlađi igrači pokazati osnovne košarkaške elemente, kojoj će prisustvovati i predsedik Mini basket saveza Srbije Rade Georgievski, koji će održati pokazni trening.

Drugog dana festivala igraće se utakmice najmlađih mini basketaša, koji će na pet terena pokazati svoje košarkaško umeće. Svi učesnici festivala biće nagrađeni medaljama, zahvalnicama i peharima, a gledaocima će se obratiti organizatori, kao i donatori festivala.

Klubovi Elita i Play 017 predstavljali Bujanovac na mini basket turniru “Rajko Žižić” u Beogradu

-Kao i svi prethodni festivali, tako i ovaj ima svoju poruku koju želimo da prenesemo široj javnosti, poruku koja je posvećena deci bez roditeljskog staranja i deci migranata – dodaju organizatori.

Festivalu će, kako kažu, prisustvovati i proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, koji će se obratiti prisutnima. Takođe, njegova ćerka Vesna Rakočević igraće za selekciju OKK Play017 zajedno sa devojčicama iz Bujanovca.

Otvoren Festival mini basketa u centru Bujanovca, i deca migranti u dresovima KK Play 017

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *