Pomozimo Teodori iz Vrtogoša!

Bujanovac, 4. maj 2023. (Foto snimak ekrana)  – Teodora Stajić, desetogodišnja devojčica iz Vrtogoša, ima epilepsiju od ranog detinjstva, dnevno i po nekoliko desetina epileptičnih napada. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, za koje je potrebno oko 7 miliona dinara koje porodica Stajić ne može sama da prikupi.

Teodora voli društvo, ali je njeno ponašanje nepredvidljivo, kažu roditelji za RTS. Promeni raspoloženje više puta na dan, a kada se uznemiri dobije epi napade u nizu.

„Sa godinu dana su počeli ti prvi problemi. Tad je i prohodala, neke predmete kad nagazi dole na pod, bilo da su igračke ili nešto drugo, ona se sruši i padne“, ističe Teodorin otac Bojan Stajić.

Potražili su lekarsku pomoć, uspostavljena je dijagnoza epilepsija i uvedena terapija. Teodora redovno ide na preglede, ali se njeno zdravstveno stanje vremenom pogoršava. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj koje košta oko sedam miliona dinara.

„Konsultovali smo se sa lekarima, poslali dokumentaciju, uradili magnetnu rezonancu pre 10-ak dana. Dobili smo zeleno svetlo gde lekari tvrde da će njoj biti bolje, da će se popraviti njeno stanje. Apelujem na sve koji nas znaju ili ne znaju da pomognu ko koliko može. Da što pre odemo tamo“, poručuje otac.

Uz Teodoru su stalno, osim roditelja, starija sestra Sara koja joj dosta pomaže i mlađi brat Vladan.

Za pomoć Teodori otvoreni su računi preko fondacije „Pokreni život“, porukom 140 na 3800 pomažemo Teodori da ima srećnije detinjstvo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *