Snežana Mišić, škola „Sveti Sava“: Od nas zavisi da škole budu sigurno mesto

Bujanovac, 4. maj 2023. Snežana Mišić, pedagog u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, duboko pogođena tragičnim događajem u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, pored profesionalne, kako kaže, ima i moralnu potrebu da pruži podršku učenicima i da im pomogne u prevazilaženju ovog za sve nas teškog događaja.

-Briga o učenicima je uvek najveća odgovornost i pažnja, a mentalno zdravlje i stanje naših učenika i omladine je naša zajednička i podjednaka odgovornost – kaže Mišićeva za naš portal.

Ona je svim razrednim starešinama podelila, kako kaže, prilog o načinu postupanja u kriznim situacijama, a njeno saopštenje mladima posle teškog događaja prenosimo u celosti:

Duboko potreseni tragičnim događajem koji se dogodio u OŠ ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, izražavamo najdublje saučešće porodicama nastradalih. Posledice ove nezabeležene tragedije u savremenoj istoriji našeg društva nesagledive su i osećamo ih svi, kao njeni svedoci, ujedinjeni u bolu sa svima koji su njome direktno pogođeni.

Danas, kada čitamo o mladim ljudima čiji su se životi ugasili i pre nego sto su i osetili život, treba, više nego ikada, da se okrenemo našim učenicima pružimo im podršku u prevazilaženju trauma i uverimo ih da su škole mesto u kojem treba da se osećaju sigurno i bezbedno.

Svi mi koji radimo u školama, a posebno pedagoško-psihološe službe, mogu da pomognu svojim profesionalnim radom, kako da se kriza prevaziđe i reši.

Potpuno svesni da tragedije poput ove ostavljaju dubok trag i uvažavajući različitost svakog od nas u tom nastojanju da se suočimo sa njenim posledicama, pozivamo sve kojima je potrebna pomoć da nam se obrate i da zajedno prevaziđemo ove teške momente.

Ovaj nemili događaj treba da nas podseti koliko je važno da radimo na očuvanju mentalnog zdravlja i pružamo podršku i pomoć deci i mladima u okviru vaspitno-obrazovnog sistema u prevazilaženju poteškoća, sve pogođene ovom tragedijom da potraže profesionalnu pomoć kako bi se ublažile posledice trauma i sprečilo širenje straha i nasilja među učenicima i mladima.

Dovoljno je da danas zagrle jedni druge i da znaju da za zagrljaj uvek postoji potreba,vreme i trenutak.




One thought on “Snežana Mišić, škola „Sveti Sava“: Od nas zavisi da škole budu sigurno mesto

  1. цецко

    Ово је последица данашњег стања у Србији. Тражили сте западне вредности и добили сте их. Укинути све НВО организације које плаћа ЕУ и САД, јер то су непријатељи нашег народа. Да има и мало морала цела влада и председник би поднели оставке, јер ово је последица њихове политике.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *