Zbog tragedije u Beogradu štrajk u školi „Branko Radičević“

Bujanovac, 4. maj 2023. Sindikati prosvetnih radnika obustaviće u petak, 5. maja, nastavu zbog jučerašnje tragedije, ali će zaposleni biti u školama. Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti stupiće u štrajk u petak u osam sati. Ovo je našem portalu potvrdio i direktor OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu Nenad Tasić.

-Mi u školi imamo tri sindikata, a za sada su dva najavila štrajk za sutra, Nezavisni sindikat i Unija sindikata. Ne mogu ništa precizno da kažem kako će se to sutra odvijati, pratićemo preporuke Ministarstva, održati sastanak i dogovoriti se o svemu – kaže Tasić za naš portal.

Nastava se danas u bujanovačkim školama odvija uobičajeno, s tim što prvi čas počinje minutom ćutanja.

-Danas će se nastava odvijati normalno, dobili smo od ministarstva uputstva kako da se obavi razgovor sa decom i sve što dobijemo prosleđujemo svim nastavnicima i razrednim starešinama, tako da su svi obavešteni – dodaje Tasić.

„Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja, zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu“, navodi se u saopštenju sindikata.

Kako su sindikati naveli u saopštenju, nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju doneće se odluke o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

„Pozivamo vas da razumete da tog dana škole neće raditi. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece”, navodi se u saopštenju.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *