Emilija, Anastasija i Aleksandra iz „Svetog Save“ na Sajmu virtuelnih preduzeća

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. maj 2023. – Emilija Stefanović, Anastasija Jovanović i Aleksandra Dimčić, učenice četvrtog razreda bujanovačke SŠ „Sveti Sava“, učestvovale su na 9. Međunarodnom sajmu virtuelnih preduzeća, održanom u Pirotu, na kome su predstavile svoju školu i grad na najbolji mogući način.

-Imali smo zapažen nastup tako da s ponosom mogu reći da naša škola ne zaostaje za drugim školama u Srbiji na tom polju, naši učenici svojim znanjem i veštinama mogu da pariraju učenicima iz većih opština u Srbiji, što je veliki uspeh ne samo za decu i mene kao njihovog nastavnika, nego i za sam grad – kaže za Bujanovačke Ivana Mitrović, profesorka ekonomske grupe predmeta u SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

„Svetosavci“ osvojili drugo mesto na takmičenju Narodne banke Srbije

Na sajmu je učestvovalo 25 škola iz Srbije, a nastavnici su, kako kaže, uz sajam imali i stručne radionice, savetovanja i sastanke, odnosno stručnu edukaciju na kojoj su uspostavili međusobnu saradnju koja će rezultirati posetama drugim školama.

-Do ove godine sajam je bio revijalnog karaktera, a od sledeće godine biće takmičarskog, tako da s nestrpljenjem očekujemo da učestvujemo na tom takmičenju i da pokažemo koliko naši učenici imaju znanja i razvijene veštine u oblasti ekonomije – dodaje Mitrovićeva.

Predstavnik Narodne banke Srbije u školi „Sveti Sava“: Oduševljen sam radom profesora




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *