SrBska sabornost: Piju nam krv oni koji koji su kupili stanove u Nišu i Beogradu, Bujanovac je talac državne politike prema Kosovu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. maj 2023. Sa skupa SrBske organizacije „Sabornost“ (SOS) u četvrtak u Bujanovcu poručeno je da građani koji se okupljaju u SOS nisu protiv države i da to treba da znaju „oni koji opstruišu rad organizacije već tri meseca“. Osnivač SOS Oliver Milenković naglasio je da se on i njegovi saborci bore za opstanak Srba na ovim prostorima i da im je cilj da animiraju državu da se konačno zainteresuje za Srbe – „u suprotnom, svi mi ćemo otići odavde i izgubiti domove, a država teritoriju“.

Okupljenima na skupu u Domu kulture, ali ni novinaru Bujanovačkih, Milenković nije želeo da kaže ko su ljudi koji opstruišu SOS, vrše pritisak, prete i „zovu telefonom građane da ne idu na skupove“, ali je poručio da će ih prozvati javno ukoliko ne prestanu to da rade. Međutim, iz onoga što je rekao može se zaključiti da se radi o funkcionerima velike političke stranke.

-Sram ih bilo. Piju nam krv godinama, držeći se za fotelje i stanove koje imaju po Nišu i Beogradu – rekao je Milenković.

Osnovana “Srbska organizacija Sabornost”, a ovi Bujanovčani su osnivači

On je naglasio da za Bujanovac nije urađeno ništa od Ranđela  Veljkovića (narodni poslanik SPS tokom 90-ih), da 20 godina nije otvorena nijedna fabrika,  te da će SOS od države da traži odgovor na pitanje da li su ovdašnji Srbi otpisani, prodati ili predati.

-A znamo da smo taoci državne politike po pitanju Kosova, da smo taoci zbog Srba na Kosovu, koji jesu ugroženi, ali i mi smo, toliko da to više ne može da se trpi – rekao je Milenković.

Po njegovim rečima, SOS ne želi sukob ni sa Albancima ni sa državom kada ukaže da su Srbi u Bujanovcu marginalizovani do nepodnošljivosti.

-Nismo nikakvi ekstremisti, nemamo ništa protiv Albanaca ili Roma, nismo politička stranka, iza nas ne stoji ni vlast ni opozicija. Mi smo Bujanovčani koji su se okupili oko ideje opstanka Srba u Bujanovcu i na ovim prostorima – rekao je Milenković.

Kada se organizacija omasovi, kako kaže, imaće legitimitet da ispostavlja zahteve i dalje deluje na ostvarenju svojih ciljeva.

Ponovo je naglasio – bez političkog delovanja. „Nismo stranka, nećemo učestvovati na izborima i nećemo podržati nijednu partiju“, dodao je.

Sa skupa je pozvao građane na pomirenje i ujedinjenje i da se učlane u SOS.

U maloj sali Doma kulture okupilo se pedesetak građana.

Meštani Srpske Kuće poručili Udruženju SOS: Bez politike ste društvo golubara

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *