Direktori: Očekujemo po jednog policajca u svakoj bujanovačkoj školi

Bujanovac, 8. maj 2023. Bujanovački đaci vraćaju se danas u školske klupe i nastavljaju  sa redovnom nastavom, potvrdili su našem portalu direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ Nenad Tasić, direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ Svetlana Manasijevići i direktor Srednje škole “Sezai Suroi” Zejni Fejzulahu.

Školski policajac trebalo bi da bude prisutan u svim osnovnim i srednjim školama u Bujanovcu.

Na teritoriji Bujanovca imamo dva školska policajca koji obilaze sve osnovne i srednje škole, ali se nadam da će se od danas njihov broj povećati i da će se rasporediti u svakoj školi po jedan – kaže Manasijevićeva.

Istog je mišljenja i direktor SŠ “Sezai Suroi”, Zejni Fejzulahu, koji potvrđuje našem portalu da u Bujanovcu postoje samo dva školska policajca, jedan koji obilazi škole “Sezai Suroi” i “Naim Frašeri” i drugi koji obilazi “Svetog Savu” i “Branka Radičevića”.

-Ja sam još ranije tražio od lokalne samouprave da se broj školskih policajaca poveća i da u svakoj školi bude po jedan, ali nisu odobrili, nadam se da će se sada situacija promeniti – kaže Fejzulahu.

Nastava se nastavlja u svim školama u Srbiji, osim u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, mestu velike tragedije. U toj školi neće biti nastave, ali će biti organizovan produženi boravak za đake nižih razreda, od prvog do četvrtog, dok će nastava krenuti od srede, 10. maja. Mere vlade stupaju na snagu i od jutros se policajci raspoređuju u svih 1.800 škola u zemlji. Biće prisutni i na svim javnim mestima gde se okuplja veći broj građana, prenosi RTS.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *