Meštani Novog Sela preko Bujanovačkih mole predsednika Vučića za još 3 kilometra puta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. maj 2023. Od izgradnje puta između Borovca i Novog Sela u bujanovačkoj opštini, koja je nedavno počela posle obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, meštani Stare mahale u Novom Selu neće imati koristi jer nije planirano da asfalt stigne i do njih. Oni su preko Bujanovačkih uputili apel predsedniku države da sagleda i njihova domaćinstva i utiče da se projekat proširi za dodatna 3 kilometra.

-Hvala predsedniku što će put biti urađen, ali kad su već mašine izašle na teren i uveliko se radi nadamo se da je moguće uraditi još 3 kilometra puta, jer je ovako samo polovično rešenje problema koji nas tišti godinama. Ovo je molba 15-ak domaćinstava iz Stare mahale predsedniku Vučiću – kaže za Bujanovačke sudija Osnovnog suda u Bujanovcu Dragi Stojilković, koji živi u Staroj mahali.

Naime, put će biti izgrađen od Borovca do Nove mahale Novog Sela, a meštani Stare mahale do koje ima još oko 4 kilometra po izuzetno nepristupačnom brdovitom terenu ostaće odsečeni.

Mitrović: Počela izgradnja puta Borovac – Novo Selo, mašine na terenu

-Zato što je to zaista izuzetno zahtevan teren predlažemo da se napravi put od naše mahale do Bogdanovca, čime ćemo sa druge strane biti povezani sa Bujanovcem. To je kraća deonica, ima 3 kilometra, pitomiji je teren i koštaće jeftinije – kaže Stojilković.

Vlasta Stojmenović, još jedan meštanin Stare mahale, kaže da bi taj put bukvalno značio život za njega i njegove komšije.

-Naša deca su tu, naši unuci, koji moraju da pešače 3 kilometra do Bogdanovca, do asfalta. Kolima je nemoguće da se prođe. Da zamolimo predsednika za taj put, mnogo bi nam značilo, stvarno ima za koga da se to izgradi – kaže Stojmenović.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *