MUP: Predajte oružje, bez posledica

Bujanovac, 8. maj 2023. (foto MUP) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je poziv građanima koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas (8. maj) do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, snositi bilo kakve posledice, a i ne moraju da dokazuju poreklo oružja, poručila je načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević.

Policija će po kućama proveravati kako vlasnici drže oružje

„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručila je Lakićević, navodi se u saopštenju MUP-a.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

„Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade“, ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

U rukama građana Srbije 900.000 komada oružja




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *