Božinjevčani i dalje bez vode: Opština pravi fontane, a pumpa u selu kad bude

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 9. maj 2023. Deo sela Božinjevac i dalje je bez vode za piće, iako im je još u januaru predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi obećao da će se problem rešiti. Predlog koji su meštani sela dobili pre više od mesec dana bio je da se pravi nadzemna buster stanica, ali na to će pričekati, jer je projekat još uvek u izradi, saznajemo od nadležnih iz Opštine.

-Pre više od mesec dana nama je predloženo da se umesto podzemne radi nadzemna buster stanica kako bi se smanjili troškovi. Ja sam pitao meštane da li bi im nadzemna  pumpa smetala, rekli su da ne bi jer im je važnije da imaju vodu za piće od toga da li će nešto biti podzemno ili nadzemno – kaže za naš portal Dalibor Tasić, predsednik Mesne zajednice Božinjevac.

Ne zna, kako kaže, kada će se krenuti za izgradnjom stanice, jer poziv iz Opštine još uvek nije dobio.

Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, Fazila Azemović, kaže za Bujanovačke da je u toku angažovanje firme koja će isprojektovati nadzemnu buster stanicu,  istu kao u Žuželjici.

-Mi ništa ne možemo da radimo bez projektne dokumentacije, jer mi tu nadzemnu buster stanicu moramo prvo da isprojektujemo da bi je uradili precizno, kako ne bi došlo do novih problema – kaže Azemovićeva.

To je, po njenim rečima, stavka koju nemaju u budžetu te ulažu sve napore kako bi je isprojektovali, dobili cifru i uvrstili u rebalans budžeta. Tek nakon toga mogu da urade sve što treba.

Revolt Božinjevčaana što još uvek nemaju vodu za piće pojačala je vest da je fontana na trgu u Bujanovcu puštena u rad, o čemu su Bujanovačke ranije danas pisale.

Ponovo radi fontana u Bujanovcu (video)

Oni se u komentarima pitaju kako za fontane ima novca i vode, a za njihovo selo nema ni jedno ni drugo, navodeći da nemaju vodu za piće već 35 godina. Neki su, kako pišu, spremni da stoku dovedu u centar kako bi je napojili, a drugi da cisternama izvlače vodu iz fontane i odvoze kući.

Ništa od Arifijevih obećanja Božinjevčanima: Pumpa za vodu još uvek ne radi, nema uličnog osvetljenja

Podsetimo, meštani sela Božinjevac obratili su se u januaru Štabu za vanredne situacije zbog reke koja se često izliva u tom selu, naročito posle obilnih padavina, zatim zbog buster stanice za vodosnabdevanje koja je prestala sa radom čim su počele prve kiše, kao i zbog uličnog osvetljenja koje u selu nije radilo mesecima, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Od svega tada obećanog u februaru je rešen jedino problem sa osvetljenjem.

Posle pisanja Bujanovačkih Božinjevčani dobijaju ulično osvetljenje

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *