Mustafa: Neću biti u Savetu Albanaca, iako sam pobeđivao na izborima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. maj 2023. Dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) nije bio nosilac liste koja je pobedila na elektorskim izborima, neće biti član NSA u narednom četvorogodišnjem mandatu, niti će imati bilo kakvu funkciju. Mustafa kaže da je pristao da se povuče, iako je dva puta pobeđivao na neposrednim izborima.

-Nisam kandidat ni za jednu funkciju u novom sastavu Nacionalnog saveta Albanaca, uprkos tome što je lista koju sam kandidovao u dva izborna ciklusa dobila najveću podršku Albanaca. To što smo pobeđivali na neposrednim izborima predstavnici drugih lista nisu poštovali, ne poštujući tako volju naroda – naveo je Mustafa.

Završeni izbori, Savet Albanaca preuzima stranka Šćiprima Muslijua

Bujanovačke su u ponedeljak pisale da će novi predsednik NSA biti Nevzad Lutfiu iz Pokreta za demokratski progres (PDP), nakon što su Mustafin PDD i PDP Šćirpima Muslijua postigle dogovor o podeli predsedničkog mandata.

Musliju ipak dobio predsedničko mesto u Savetu Albanaca, Nevzad Lutfiu kompromisni predsednik

Mustafa kaže da njegovo povlačenje nije slabost već poštovanje volje naroda i da će nastaviti da opšti interes stavlja iznad ličnog.

-Albanci su glasali na izborima za Nacionalni savet ne da bi se ugasio, što je bila realna mogućnost, već upravo da ne nestane – rekao je Mustafa, nabrojivši potom sve uspehe koje je savet pod njegovim vođstvom postigao.

Čestitao je novim članovima NSA, a budućem predsedniku Nevzadu Lutfiuu poželeo uspeh na novoj funkciji.

-Njihov uspeh biće uspeh Albanaca. Nastavljamo zajedno. Za više Albanije i Kosova u dolini – zaključio je Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *