Pajaziti: Fontane za pranje novca najveći uspeh Arifijeve vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. maj 2023. Kakva je lokalna vlast u Bujanovcu, koju predvodi predsednik opštine Nagip Arifi, pokazuje to što im je najveći uspeh za tri godine to što su pustili vodu u fontanu na trgu za šta su platili 4 miliona dinara od novca građana, kaže za Bujanovačke Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene. On je optužio Arifija za pranje novca.

Za Pajazitija je sporan ceo projekat renoviranja trga u Bujanovcu, a fontane samo pokazuju, kako kaže, da bahatosti nema kraja.

-Trg je rekonstruisan i otvoren 9. maja 2015. godine sa tim istim fontanama koje su radile nedelju dana, iako su pod garancijom bile 2 godine. U utorak, 9. maja ove godine jedna je ponovo proradila i to će biti plaćeno 4 miliona firmi koja je bliska Arifiju. Tako se pere novac – kaže Pajaziti.

Ponovo radi fontana u Bujanovcu (video)

On postavlja pitanje zašto JP Komunalac nije popravio fontane, već će 4 miliona dinara (34.000 evra) iz budžeta dobiti privatna firma.

Podsetimo, novac za popravku fontana prosleđen je JP „Komunalac“ iz Opštine kroz Poseban program.

-Odbornici Alternative su glasali za Poseban program JP Komunalac, preko kojeg Opština finansijski pomaže komunalnom preduzeću koje je u katastrofalnom stanju, čiji radnici ne primaju plate. Međutim, umesto da Komunalac popravi fontane i novac ostane kod njih, oni angažuju i plaćaju privatnu firmu  – kaže Pajaziti.

Opštinsku vlast, naglasio je, ne zanima previše da istinski podigne kvalitet života građana, već su im na prvom mestu prilike za slikanje.

-Koliko god da košta, ionako plaćaju građani – kaže Pajaziti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *