Vojni lekari u bujanovačkim selima

Bujanovac, 11. maj 2023. (foto MO) – Lekari Vojske Srbije ove nedelje su realizovali akciju pružanja medicinske pomoći meštanima sela u okolini Bujanovca, Bosilegrada, Sjenice i Beočina, kojima je otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

Reč je o tradicionalnoj akciji „Vojni lekar na selu“ koja se sprovodi u okviru projekata civilno-vojne saradnje Vojske Srbije sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja.

“Realizovano je više od 150 preventivnih zdravstvenih pregleda u privremeno formiranim ambulantama, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama. Ovom prilikom su podeljeni i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, kao i uvek do sada, pripadnici Vojske Srbije su srdačno prihvaćeni od građana, koji, uz zahvalnost za pruženu pomoć, ističu da u Vojsku Srbije imaju najveće poverenje i da se mnogo puta pokazalo da se na nju mogu osloniti kada im je pomoć najpotrebnija.

“Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje realizuje u svim krajevima zemlje. Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije”, kažu u ministarstvu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *