Nestaje cveće sa trga u Bujanovcu, građani kažu: Ništa neočekivano

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. maj 2023. Dekorativno cveće koje su radnici Komunalca početkom nedelje zasadili na trgu u Bujanovcu počelo je da nestaje.

Betonske žardinjere prepune šarenog cveća ispred Opštine i pojedini cvetni zasadi na zelenim površinama duž citave pešačke zone sačuvali su prvobitni oblik svega nekoliko dana.  Na desetine sadnica nestalo je gotovo preko noći, a sve ukazuje na krađu.

Prolaznici sa kojima smo razgovarali kažu da se ovo ne dešava prvi put i da je bilo očekivano.

-Svaka čast što je cveće posađeno i što je trg ulepšan, ali izgleda da nema za koga – kaže naš sagovornik i dodaje da bi trebalo novčano kazniti svakoga ko uradi tako nešto.

Jedna naša sugrađanka prokomentarisala je da cveće verovatno uzima neko da bi ulepšao svoje dvorište.

-Što da se neko muči i daje pare, kad ima ovde sve na izvolte, lepo uzme i odnese kući da ulepša svoje dvorište i kuću – ironično kaže naša sagovornica.

Činjenica da su sadnice, koje inače koštaju pedesetak dinara, nestale brzinom svetlosti nikoga nije začudila jer, kako kažu, to se dešava svake godine i nije ništa novo.

Izgleda da predsednik opštine Nagip Arifi koji je povodom Dana opštine (9. maj) sadio cveće isped zgrade Opštinske uprave nije dovoljno inspirisao sugrađane.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *