Zolje, bombe, snajperi i granate među nelegalnim naoružanjem koje su građani predali policiji

Bujanovac, 14. maj 2023. (Foto RTS snimak ekrana) – Do nedelje ujutru građani su policiji predali oko 13.500 komada neregistrovanog oružja, od toga oko 1.750 ručnih granata, bombi i zolja, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je „ponosan na ovu akciju i rezultate“ jer je to važno zbog veće sigurnosti naših građana.

Kako prenosi RTS, Vučić u Duvaništu kod Smedereva prisustvuje prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

Posle ubistva 17 ljudi u dva dana, Vlada Srbije usvojila „Vučićeve mere“ o oružju i municiji

Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posledica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali posle tog roka, prema rečima predsednika, biće primenjene represivne mere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

Istakao je da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, uglavnom sa preklopnim kundakom, kao i snajperske puške, mitraljezi i drugo oružje, dodajući da je važno da takve stvari završe u rukama države, a ne da zavisimo od toga hoće li neki pojedinac da ih zloupotrebi.

OVDE možete pročitati sve o postupku i načinu predaje nelegalnog naoružanja i municije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *