Komunalac nije briga za pravoslavno groblje, građani kažu da liči na džunglu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. maj 2023. Pravoslavno groblje u Bujanovcu zapušteno je i neuređeno zbog čega protestuju Bujanovčani i pitaju se zašto godinama plaćaju komunalne usluge kad u „Komunalcu niko ništa ne radi“. Nadležni iz JP „Komunalac“ nisu odgovarali na naše pozive, a nismo uspeli da saznamo ni ko je u ovoj firmi zadužen za održavanje gradskog groblja s obzirom na to da je Zoran Stanković, u čijoj je nadležnosti je bilo održavanje zelenih površina na groblju, otišao u penziju.

-Na groblju je haos, znaju samo da naplaćuju, a niko ništa ne čisti. Nemoguće je prići do grobnog mesta i upaliti sveću, trava i rastinje na sve strane – kaže Bujanovčanka koja nam je poslala fotografije.

Iako preko četrdeset godina plaća održavanje grobnog mesta ne seća se, kako kaže, da li je ikada videla nekog iz nadležne službe da čisti.

-Obično sami čistimo travu, ali je sada to nemoguće uraditi jer ne možemo bukvalno ni da priđemo, trava je ogromna. Ovo je džungla, velika sramota – kaže naša sugrađanka.

Bujanovačke su pokašale da stupe u kontakt sa nadležnima iz JP „Komunalac“, ali niko nije odgovarao na naše pozive. Jedino što smo saznali je da je Zoran Stanković, u čijoj je nadležnosti je ranije bilo održavanje zelenih površina, otišao u penziju.

Ovo nije prvi put da građani, nezadovoljni izgledom groblja, pokušavaju preko našeg portala da apeluju na nadležne. Prošle godine je opravdanje nadležnih bilo u malom broju radnika, odnosno u čijenici da samo jedan radnik održava čitavo groblje koje ima preko 1000 grobnih mesta, o čemu su Bujanovačke pisale.

Bujanovčani ogorčeni zbog stanja na gradskom groblju

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *