Severna Mitrovica u petak dobija gradonačelnika Albanca

Bujanovac, 16. maj 2023. Novi gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić zakletvu će položiti u petak 19. maja, a kosovski ministar Elbert Krasnići kaže da će polaganje zakletve novoizabranih gradonačelnika biti organizovano u sve četiri opštine na severu Kosova.

On je naglasio da su ga iz Skupštine opštine Severna Mitrovica obavestili da će polaganje zakletve novog gradonačelnika u toj opštini biti organizovano u petak, prenosi kosovski portal Reporteri.

“Mandati gradonačelnika i odbornika opština neće se ukinuti, predviđeni su zakonski rokovi koji su tri puta od po 15 dana, a nakon toga od trenutka konstituisanja Skupštine počinje da teče rok od 30 dana za polaganje zakletve predsednika opština. Sa njima smo se pojedinačno dogovorili da sa svakom opštinom organizujemo polaganje zakletve predsednika opštine i tamo gde postoji potreba za konstituisanjem Skupštine. Skupština opštine Severna Mitrovica je uputila Ministarstvu lokalne samouprave informaciju da će u petak biti organizovana sednica za polaganje zakletve“, rekao je on.

Nakon sastanka sa kosovskim premijerom i gradonačelnicima kosovskih opština, Krasnići je govorio i o odluci o otvaranju mosta preko reke Ibar.

„Odluka je doneta u Skupštini opštine Severna Mitrovica, trenutno je na obradi u našem ministarstvu, kad bude završena ocena zakonitosti akta, uputićemo je drugim instancama“, naveo je Krasnići.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *