Stručni tim poliklinike SISI, uz vas i vašu bebu od izlaska iz porodilišta

Kod novorođenčadi preventivni pregled u prvih nekoliko dana po izlasku iz porodilišta je vrlo važan. S obzirom na rani izlazak iz porodilišta često su mladi roditelji u nedoumici u vezi sa stanjem novog člana porodice.

Stručna pomoć i saveti u vezi sa dojenjem, napredovanjem u težini, zdravstvenim stanjem deteta i drugi praktični saveti su Vam na raspolaganju od strane stručnog tima Poliklinike SISI svakim radnim danom i vikendom.

Odmah po dolasku kući, naš stručni tim daje smernice šta uraditi sa pupčanom ranom, po principima pravilne obrade rane, a sestra će adekvatno edukovati i mamu kako da ona to bezbedno uradi.  Sestra će roditelje naučiti kako da kupaju bebu, pravilno prepovijaju, nose bebu, kako da postave bebu u položaj za spavanje…

Drage dame, ovaj vikend posvetite sebi

Dojenje je jedan od najbitnijih momenata u prvim danima života, zato naše sestre posvećuju tome puno pažnje, od postavljanja bebe na dojku, dužine trajanja podoja, do nege samih dojki.

Preporuka pedijatra je da prvi pregled kukova bebe bude od II do VI nedelje po rođenju. Kontorlni pregled kukova od 4 do 6 meseca.

Ultrazvučni pregled glave je rutinski pregled kod beba. Ultrazvučni pregled glave je rutinski pregled kod beba, koristi se u cilju ranog otkrivanja različitih stanja, kao što su krvarenje ili oštećenje moždanog tkiva.

Sve dodatne informacije u vezi zakazivanja pregleda možete dobiti na kontakt telefon: 069/60 60 02 ili lično u Poliklinici SISI u Vranju na adresi: Bosanska 2. Radno vreme POLIKLINIKE SISI je radnim danom od 8h do 20h, subotom I nedeljom od 8h do 20h.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *