Bujanovcu treba zelena pijaca, prodavci predlažu prostor kod Gumoplastike

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. maj 2023. Prodavci domaćeg voća i povrća koji svoje proizvode prodaju ispred gradske pošte u Bujanovcu odakle ih komunalni inspektori teraju uz obrazloženje da je zabranjeno izlaganje robe na trotoaru, rešenje vide u otvaranju zelene pijace, a kao dobru lokaciju za tu namenu predlažu prostor ispred fabrike Gumoplastika. Ta lokacija se trenutno koristi kao parking. Nadležni u opštinskoj upravi kažu da će razmotriti predlog i videti šta može da se uradi.

Vest na našem portalu o tome da inspektori udaljavaju prodavce ispred pošte i da će, ako se ne pomere, platiti kaznu u iznosu od 150.000 dinara, izazvala je salvu komentara. Većina naših sugrađana komentarisalo je da je „najlakše udariti na seljaka“ i da bi „nadležlini trebalo da se pozabave drugim problemima u gradu, a da one koje pokušavaju da žive od poštenog rada ostave na miru“.

Mali rat u centru Bujanovca: Inspektori teraju prodavce sa trotoara ispred Pošte i apoteke

Prodavci se slažu u tome da je potrebno naći trajno rešenje i obezbediti im mesto na kome mogu nesmetano da prodaju svoju robu.

-Dobro mesto za pijacu bi bio prostor ispred Gumoplastike, koji je neiskorišćen, a moglo bi pedeset tezgi da stane bez problema. Sad je tamo samo gomila smeća i koriste ljudi prostor da se parkiraju, a moglo bi lepo da se uredi – kaže jedan prodavac.

Kontaktirali smo opštinsku upravu i dobili obećanje da će razmotriti predlog prodavaca da se pijaca otvori na prostoru ispred Gumoplastike.

Želimo da izađemo u susret prodavcima, ali je potrebno da vidimo sa Odeljenjem za investicije i razvoj da li je tako nešto moguće, odnosno da li taj prostor može da se pretvori u pijacu, da li nam trebaju neke posebne dozvole i ostalo – rečeno nam je kabinetu predsednika opštine.

Nikada nije, po njihom rečima, bilo dozvoljeno prodavati robu na trotoaru i to svima treba da bude jasno. Imaju, kako kažu, dobru volju da pomognu prodavcima i razmotriće njihov predlog.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *