Mitrović: Renoviramo deo po deo Banje zahvaljujući vaučerima

Bujanovac, 17. maj 2023. (foto screenshot RTS) – U lečilištu u Bujanovačkoj Banji rekonstruisan je i adaptiran terapijski deo pred početak ove sezone, a u planu je  dalja rekonstrukcija smeštajnog objekta, najavio je direktor turizma i ugostiteljstva u Banji Nenad Mitrović.

Naglasio je da su vaučeri koje delu država značajno povećali broj poseta i prihod, pa se zbog toga krenulo u parcijalno renoviranje lečilišta.

-Pre dve godine smo sređivali bazene na otvorenom. Pred početak ove sezone smo adaptirali i rekonstruisali terapijski deo, odnosno hidro blok i kupke, gde smo prošle godine imali usko grlo, a sada je problem otklonjen – rekao je Mitrović za RTS.

Po njegovim rečima, plan za naredni period su radovi na smeštajnom delu.

-Prošle godine smo uradili potkrovlje i proširili kapacitete za 40 ležajeva. Predstoji nam još radova, planiramo rekonstrukciju krova na restoranu i kuhinji, ipak najveći problem nam je krovna površina nad terapijskim delom od 1.200 kvadrata i nadam se da ćemo naći načina da to uskoro rešimo – rekao je Mitrović-

Lečilište u Bujanovačkoj Banji izgrađeno je daleke 1980. godine.

Mitrović je dodao da će ove sezone u Banju doći 400 gostiju sa vaučerima, a očekuje i povećanje broja posle najava da će država podeliti još 100.000.

O značaju vaučera za poslovanje Bujanovačke Banje Mitrović je ranije govorio za Bujanovačke.

Vaučeri napunili Bujanovačku Banju




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *