Srbi se ujedinili uoči izbora za savete mesnih zajednica

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. maj 2023. Šefovi svih srpskih stranaka u opštini Bujanovac postigli su u sredu uveče dogovor da se na predstojećim izborima za mesne zajednice neće deliti po stranačkoj pripadnosti već da će biti jedinstveni. Ovo su za Bujanovačke potvrdili šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Saša Arsić i Slavoljub Ristić iz Novog DSS-a.

Dogovoreno je da se svim srpskim kandidatima za članove saveta mesnih zajednica pomogne da sakupe potrebne potpise, da ne bude nikakve podele na stranke, stranačkih obeležja.

Sastanak je održan sinoć u Bujanovačkoj Banji, a pored Mitrovića, Arsića i Ristića, prisustvovali su i Stojanča Arsić i Božidar Anđelković ispred SPS, Miodrag Milković, Boban Pavlović, predstavnici Ljajićevog SDPS-a i organizacije „Sabornost“.

Na pitanje našeg portala da li se jedinstvo može preneti  i na lokalne izbore sledeće godine, Mitrović kaže da je ovo dobar predznak.

-Dogovorili smo da podržimo ljude koji se budu kandidovali, da im stavimo na raspolaganje svu našu logistiku. Oformićemo operativno telo od 3 člana koje će raditi za sve kako bi se predizborne radnje okončale u roku koji ističe već 24. maja. Imaćemo zajedničke članove biračkih odbora – kaže Mitrović. Naglasio je da je zahvalan svima što su prepoznali koliko je važno jedinstvo u ovom trenutku.

Izbori za mesne zajednice 4. juna

Po Arsićevim rečima, izuzetno je važno što je postignut dogovor da se na nivou mesnih zajednica više neće gledati nikakvi stranački interesi, već isključivo interesi građana. On je izrazio nadu da će se ovaj dogovor preneti i na lokalne izbore.

Od samog početka Narodna stranka traži samo jedinstvo Srba, da nema podela na stranke, stranačkih obeležja. Najpozitivnije sam iznenađen što je to prihvaćeno. Ostavili smo stranačke interese po strani i nadam se da će tako biti i kada na red dođu lokalni izbori – poručio je Arsić.

Slavoljub Ristić iz Novog DSS, dosadašnji predsednik MZ Ljiljance, kaže za Bujanovačke da je ovakav dogovor bio preko potreban.

-Da zanemarimo stranke, da se pripremimo zajedno, da sakupimo potpise zajedno za sve, jer se sada to radi kao za lokalne i republičke izbore, nije kao što je bilo do ranije, a rok ističe 24 maja – naglašava Ristić.

Izbori za članove saveta mesnih zajednica u opštini Bujanovac biće održani 4. juna. Na ovim izborima političke stranke ne kandiduju svoje izborne liste, već se građani kandiduju samostalno, što 2018. godine nije sprečilo sukobe između suprotstavljenih političkih opcija, koji su u selima Kleničkog kraja eskalirali i u fizičke obračune, o čemu su Bujanovačke pisale.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *