Saša Arsić: Nismo napravili koaliciju sa SNS i SPS, već samo dogovor zbog Bujanovca i Oslara

Bujanovac, 20. maj 2023. (foto: Arsić na protestu Srbija protiv nasilja) – Šef bujanovačkog odbora Narodne stranke Saša Arsić kaže da su sve srpske stranke u Bujanovcu postigle dogovor o  jedinstvu na predstojećim izborima za mesne zajednice (4. jun) zbog albanske opštinske vlasti koja za sredine u kojima žive Srbi izdvaja manje novca nego što bi trebalo i koliko im iz opštinskog budžeta pripada. On je naglasio da ovaj dogovor ne znači da je Narodna stranka u koaliciji sa naprednjacima, SPS, ili bilo kojom vladajućom strankom.

Kako kaže Arsić, grad Bujanovac i selo Oslare su naseljene i srpskim i albanskim stanovništvom i ukoliko bi srpski političari izašli sa više odvojenih predloga za članove saveta dobili bi Albance za predsednike tih mesnih zajednica, koji bi sledili politiku opštinskog rukovodstva, a koja je pogubna za srpski narod.

Bujanovačke su u četvrtak javile da su svi srpski političari u opštini Bujanovac postigli dogovor o jedinstvu za izbore za mesne zajednice, odnosno da se neće deliti po partijskoj pripadnosti.

Srbi se ujedinili uoči izbora za savete mesnih zajednica

 

“U svoje lično ime i u ime Narodne stranke mogu javno da kažem da ne mrzim Albance,  želim da naglasim da lično ja, a i mnogi drugi Srbi imamo iskrene prijatelje među Albancima, koji su pošteni i dobri ljudi,   ali način na koji albanski politički lideri vode opštinu Bujanovac, gde  srpska sela i grad ne dobijaju ni 10 odsto opštinskog budžeta za infrastrukturne projekte i za raznorazne subvencije, gde je  svaki srpski predsednik mesne zajednice dužan da moli za pomoć u svojoj zemlji Srbiji, tera nas da imamo jako negativno mišljenje o albanskim liderima. Oni umesto da vode politiku koja će zbližiti Srbe, Albance i Rome u ovoj opštini svojim postupcima teraju nas da donosimo odluke koje sigurno ne bi donosili u bilo kojoj drugoj situaciji”, poručio je Arsić u saopštenju.

Po njegovim rečima,  ovo je urazumilo predstavnike svih političkih stranaka na teritoriji opštine Bujanovac koji su dogovorili da ljude kandiduju  imenom i prezimenom bez naziva političkih stranaka kako bi izbegli razbijanje srpskih glasova I dve kolone.

“Narodna stranka u Bujanovcu nije potpisala nikakav koalicioni dogovor sa SNS, SPS ili sa bilo kojom drugom strankom iz vlasti, već smo postigli dogovor koji će biti u korist srpskog življa na ovim prostorima. Smatramo da se svaki političar u Bujanovcu i Srbiji mora brinuti i boriti za bolji život svih građana”, navodi on.

Naglasio je da dogovor Srba ne znači koaliciju stranaka koje se po svojim programima i ubeđenjima puno razlikuju, već jedinstvo zarad dobrobiti građana.

“Postigli smo ovakav dogovor i pokušaćemo da na izbore izvedemo što više ljudi kako bi u gradu Bujanovcu, a i u selu Oslare Srbi bili izabrani za predsednike tih mesnih zajednica”, poručuje Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *