Bujanovački vrtić zapošljava 10 novih radnika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. maj 2023. U bujanovačkom vrtiću biće zaposleno 10 radnika na neodređeno vreme. Uskoro će šest radnica početi da radi, jer je konkurs već sproveden, a do kraja godine će biti primljeno još četvoro, potvrdio je našem portalu direktor vrtića Milovan Aleksić.

Saglasnost na zapošljavanje dalo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, iako je Opština Bujanovac duže vreme odbijala da prosledi zahteve ustanove, o čemu su Bujanovačke više puta pisale. Aleksić kaže da je dobijanje saglasnosti zasluga narodnog poslanika iz Bujanovca Nenada Mitrovića, njegovog šefa Opštinskom odboru Srpske napredne stranke.

-Opština i dalje ne prosleđuje naše zahteve, pokušavaju da nas blokiraju, ali smo dobili saglasnost nakon urgencije poslanika Mitrovića, na čemu mu se zahvaljujem – kaže Aleksić.

Aleksić: Arifi i dalje blokira zapošljavanje u vrtiću, tražiću pomoć od poslanika Mitrovića

Na pitanje našeg portala kojih šest radnih mesta će najpre biti popunjeno Aleksić kaže da se radi o tri vaspitačice i spremačici u centralnom vrtiću u Bujanovcu, kao i dve vaspitačice u grupama sa albanskom decom – u Končulju i Lučanu.

Po Aleksićevim rečima, sa novih 10  radnika biće  obezbeđeno normalno funkcionisanje ustanove, što je itekako bilo dovedeno u pitanje zbog neodgovornosti lokalne vlasti.

Arifi: Direktor neće da mi odgovori koliko dece pohađa vrtić, a traži nove radnike




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *