Veče Bujanovčana u Nišu (foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 23. maj. 2023. Bujanovačka snajka Slavica Arsić, supruga Dragana poznatog kao Made, okupila je više od tridesetoro Bujanovčana i organizovala Bujanovačko veče u Nišu. Niko ne sme da zaboravi svoje korene i odakle dolazi – poručuje Slavica i dodaje da će atmosferu za pamćenje ponoviti i sledeće godine.

Ideja se, kako kaže, javila potpuno spontano. Prijateljica joj je predložila da se njih nekoliko parova iz Bujanovca koji žive u Nišu organizuju i provedu jedno veče zajedno, na šta je Slavica odgovorila:

-Šta nekoliko, organizovaćemo sve Bujanovčane za koje znamo da žive u Nišu – kaže Slavica i dodaje da su svi koje je pozvala rado prihvatili poziv.

Rezervisala je mesto u restoranu, našla muziku i sa preko tridesetoro Bujanovčana provela divno veče. Obzirom na to da im je bio prvi put da se ovako okupljaju, kaže da su bili na „visini zadatka“.

-Hvala svima na divnoj večeri, veseloj atmosferi i prelepoj energiji. Nadam se da ovde nećemo stati i da je ovo samo početak našeg zajedničkog okupljanja – poručuje Slavica.

Sledeće godine očekuje duplo veći broj.

-I sada bismo bili mnogo više, ali su neki zbog obaveza bili sprečeni da dođu, tako da ćemo sledeće godine na vreme početi sa organizacijom i ne sumnjam da će svi prihvatiti poziv – kaže Slavica kojoj Bujanovac nesumnjivo nedostaje i ističe da niko ne sme da zaboravi svoje korene i odakle dolazi.

Iako sa suprugom već 26 godina živi u Nišu, često dolaze u Bujanovac za koga ih vežu samo lepe uspomene. Najviše joj, kako kaže, nedostaje dvorište koje imaju ovde.

-Imamo tri ćerke, bila je polemika da li da prodamo kuću ili ne, tako da smo na kraju odlučili da ne prodamo ništa – ističe Slavica koja nostalgično kaže da kad spava u Bujanovcu „to je san“.

                                   

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *