Nagip Taši traži finansijsku pomoć da bi završio park u Velikom Trnovcu

Piše: I. Jovanović

Na korak do cilja: Nagip Taši

Bujanovac, 25. maj 2023. – Nagip Taši iz Velikog Trnovca na pola je puta do ostvarenja cilja da u centru sela izgradi park. Očistio je zemljište, a sada mu je potrebna finansijska pomoć sugrađana prostor ozeleni i postavi igračke za decu jer, kako kaže, finansijski ne može da sam završi posao.

-Da li ćemo nastaviti dalje ili ostaviti kako je bilo i puniti otpadom? – pita se Taši pozivajući sugrađane da mu se pridruže i pomognu da akciju sprovede do kraja kako bi stanovnici sela imali mesto za igru i rekreaciju.

Kaže da sa državnom platom od 30.000 dinara ne može da pokrije ni potrebe svoje porodice.

-Želim da nastavim dalje, nadam se da ću imati i moralnu i finansijsku podršku kakvu sam imao do sada od prvog trenutka. Meštani su mi pomogli da očistimo zemljište, koje je izgledalo bukvalno kao džungla, sada treba to poravnati, ozeleniti i postaviti igračke za decu – kaže Taši.

Poziva sve koji mogu i žele da pomognu da mu se jave na telefon 063/1612606.

– Ovaj napor smatram izazovom i obavezom za generacije koje dolaze posle nas, jer je to naša obaveza prema njima. Zbog toga sam spreman da preuzmem odgovornost ako mi ponudite finansijsku podršku – naglašava Taši.

Simbol Bujanovca na travnjaku prekoputa opštine

Podsetimo, Taši je sredinom marta pokrenuo peticiju za izgradnju parka u selu Veliki Trnovac, kojom je prikupio 517 potpisa i peticiju predao Mesnoj zajednici i Opštini Bujanovac, a početkom maja krenuo u akciju čišćenja, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Od Mesne zajednice Trnovac nije dobio odgovor, a Opština Bujanovac, po njegovim rečima, ne može i ne želi da se meša, jer  zemljište koje Taši želi da pretvori u park nije u njihovom vlasništvu, već u vlasništvu JVP „Srbijavode“.

-Na kraju bih želeo da dodam da sam se kandidovao za predsednika Mesne zajednice Veliki Trnovac i nadam se da ću imati podršku sugrađana – dodaje Taši.

Taši je radnik Doma kulture u Bujanovcu, a ovo nije prvi projekat koji pokreće. Simbol sa imenom grada, koji je postavljen na trgu u Bujanovcu, bila je takođe njegova ideja koju je uspešno realizovao.

Trnovčani traže park, Nagip Taši predao peticiju Opštini

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *