Inspektor u Trgovištu i dalje štrajkuje glađu, niko od pretpostavljenih mu se nije obratio

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. maj 2023. – Inspektoru Zoranu Petroviću, koji od četvrtka ujutru štrajkuje glađu na svom radnom mestu u Policijskoj stanici Trgovište, niko od starešina i pretpostavljenih se još uvek nije obratio. Petrović kaže za Bujanovačke da nastavlja sa štrajkom i da kancelariju nije napuštao 24 sata.

-Poslali su psihologa da razgovara sa mnom. Nešto kasnije mi je oduzeto službeno oružje, iako smatram da nije bilo potrebe za tim, jer ja apsolutno nikoga ne ugrožavam niti imam nameru – kaže inspektor.

Ostalim policajcima je, dodaje, zabranjeno da komuniciraju sa njim.

Petrović je počeo štrajk glađu zbog, kako je rekao, višegodišnjeg zlostavljanja na radu i mobinga koji trpi zbog sindikalnog delovanja i unutrašnjeg uzbunjivanja. “Trpim odmazdu zato što godinama prijavljujem korupciju, i načelnika i policijskih službenika, a niko ne reaguje”, kaže ovaj policajac. O  njegovim zahtevima Bujanovačke su već pisale.

Policijski inspektor štrajkuje glađu u PS Trgovište: Godinama trpim torturu, jer prijavljujem korumpirane policajce

-Na meti sam i zato što sam pokušao da suzbijem korupciju u Opštinskoj upravi Trgovište oko raznoraznih tendera, subvencija, službenih automobila, krađe drva i mnogo toga drugog. Zbog toga su pokretani disciplinski postupci protiv mene, samo zato što radim svoj posao. Predsednik opštine Nenad Krstić je zabranio svim radnicima iz javnog sektora da razgovaraju sa mnom, sa jednim policajcem koji radi svoj posao – kaže Petrović.

Naprednjaka Krstića naziva lokalnim moćnikom, kojem je, kako kaže, stao na zub, a načelnik PS Trgovište bespogovorno izvršava Krstićeva naređenja.

Da je stupio u štrajk glađu znaju svi u policiji, dodaje on, do kabineta ministra i direkcije policije.

Bujanovačke su u četvrtak od MUP-a zatražile zvaničnu informaciju o dešavanjima u Trgovištu i šta će preduzeti povodom štrajka glađu jednog policajca, ali odgovor još uvek nismo dobili.




One thought on “Inspektor u Trgovištu i dalje štrajkuje glađu, niko od pretpostavljenih mu se nije obratio

  1. цецко

    Жућо, шта то радиш? Зар те није срамота. Знаш добро какав си ученик био. А, да Вучићу такви и требају, који ће да се са грађанима бију (Газела).

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *