Strava u naselju Karakačka, stanari se guše u smradu i strahuju od zaraze

Piše: I .Jovanović

Bujanovac, 26 maj 2023. Stanovnici naselja Karakačka u Bujanovcu, njih oko 400, guše se u smradu i smeću, jer su kontejneri ispred zgrade i prostor okolo prepuni smeća, a mesto izgleda kao divlja deponija. JP Komunalac već desetak dana ne odvozi smeće.

-Plašimo se širenja neke zaraze, ovde se deca igraju, a đubre je na sve strane. Nije nam jasno zašto Komunalac ne prazni kontejnere i ovo nije prvi put, stalno je tako. Imamo deponiju na desetak metara od kuća i stanova – kaže za Bujanovačke stanarka zgrade.

U naselju Karakačka je stambena zgrada od 80 stanova, na desetine privatnih kuća i jedan restoran do koga da bi se došlo mora da se prođe pored groznog prizora, koji  izaziva mučninu.

-Nemam reči, posebno je strašno kako dolaze topliji dani, pa se smrad širi na sve strane, bukvalno zatvaramo prozore jer je nepodnošljivo. Imamo samo dva kontejnera, pa i njih ne prazne – kaže drugi stanar.

Bujanovačke su više puta pisale o problemima žitelja naselja Karakačka, poslednji put pre dve nedelje, kada je prizor bio isti kao danas.

Ponovo deponija u naselju Karakačka: Halili, sramota više

Direktor Komunalca Ruždi Halili ni danas nije odgovarao na naše pozive.

Poslali smo mu pitanja i fotografiju koju smo dobili od čitaoca, Halili je video poruku, ali  nije odgovorio, kao ni na naše uporne pozive.

Direktor očigledno nastavlja da se ponaša kao da je JP Komunalac njegovo privatno preduzeće.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *