Zbog mitinga ne rade vrtići u selima iako je direktor tvrdio da niko neće trpeti

Piše: N. Stevanović

Milovan Aleksić

Bujanovac, 26. maj 2023. Oko 30 dece iz bujanovačkih sela danas je moralo da ostane kod kuće, jer isturena odeljenja vrtića „Naša radost“ ne rade zbog odlaska vaspitačica u Beograd na miting „Srbija nade“ Aleksandra Vučića. Iz istog  razloga u matičnom vrtiću u Bujanovcu su spajane grupe, pa jedna vaspitačica brine o značajno većem broju dece nego što bi trebalo. Ispostavilo se da direktor vrtića naprednjak Milovan Aleksić nije bio u pravu kada je tvrdio da ni deca ni roditelji neće trpeti zbog mitinga.

Saznanja Bujanovačkih da će se upravo ovo dešavati na dan mitinga Aleksić je demantovao u ponedeljak, pozivajući nas da proverimo kada dođe vreme, što su Bujanovačke i uradile.

U Rakovcu smo zatekli zaključana vrata vrtića, a u obližnjoj školi su nam rekli da je vaspitačica na mitingu. Roditelji su nam potvrdili da su dan ranije obavešteni da vrtić neće raditi u petak.

Da i u Srpskoj Kući vrtić ne radi, takođe smo se uverili. Razlog je isti – miting.

Deca nisu mogla ni u vrtić u Spančevcu.

Ukupno u ova tri odeljenja ide tridesetak dece.

Dakle, trpe deca u selima i njihovi roditelji, iako je Aleksić tvrdio da neće, a trpe i u Bujanovcu.

Nekoliko roditelja nam je reklo da danas nisu odveli decu u vrtić zbog spajanja grupa.

Na miting je otišla polovina vaspitačica, uključujući sve pripravnice  i personalne asistente, saznaju Bujanovačke.

Zbog toga jedna vaspitačica čuva decu iz dve grupe.

-Vrtić radi, ali kako, spajaju grupe pa jedna vaspitačica treba da pazi mnogo veći broj dece nego što može, nego što bi trebalo. Moja deca zbog toga danas nisu otišla u vrtić – rekla nam je jedna Bujanovčanka.

-Bilo bi praktičnije da je Aleksić sa vaspitačicama na miting poveo i decu, pa da ih tamo čuvaju, taman da i deca vide Beograd – bio je ironičan jedan roditelj. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *