Dom zdravlja: Preventivni pregledi u nedelju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. maj 2024. Preventivni opšti kardiološki pregledi, koji podrazumevaju merenje krvnog pritiska, EKG zapis, osnovnu krvnu sliku i merenje šećera u krvi obavljaće se u nedelju (19. maj) u Domu zdravlja Bujanovac, u periodu od 8 do 17 časova. Pored toga, u službi za radiološku dijagnostiku radiće se i ultrazvuk abdomena.

-Pregledi se sprovode pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a akcenat je kao i do sada na osobama koje nemaju dijagnostikovanu bolest, jer su prevencija i rana dijagnostika od presudnog značaja u ranom otkrivanju i mogućnosti potpunog izlečenja mnogih bolesti – kaže direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović.

Preglede će, dodaje, obavljati specijalista opšte medicine koji će meriti krvni pritisak, EKG i odrediti nivo šećera u krvi, dok će se u službi za laboratorijsku dijagnostiku raditi obična krvna slika, bez biohemije. Ultrazvuk abdomena radiće se u službi za radiološku dijagnostiku.

Podsetimo, do sada su se u bujanovačkom Domu zdravlja organizovali internistički i kardiološki preventivni pregledi, zatim pregledi štitne žlezde, PSA testovi koji otkrivaju ranu fazu karcinoma prostate, ultrazvučni pregledi dojke i opšti pregledi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *