Muke meštana mahale Stojanovci u Krševici: Živimo kao u srednjem veku

Bujanovac, 20. maj 2024. – U selu Krševica kod Bujanovca, u mahali Stojanovci, tri porodice godinama žive bez asfaltiranog puta. Obraćali su se nekoliko puta nadležnima u opštini, ali asfalt nisu dobili, več odgovor da opština nema sredstva i da se ne isplati da prave put za nekoliko domaćinstava.

-Reč je o putu dužine 600 metara koji je katastrofalan, po dva automobila su moj sin i bratanac slupali na tom putu. Kada pada kiša, kao što je jutros bio slučaj, još gore je, ne može ni da se prođe automobilom. Išao sam prošle godine u opštinu, obećali su mi da će asfaltirati, ali ništa od toga. Jedan komšija je zvao i Nenada Mitrovića, koji je iz našeg sela, da pokušamo da problem rešimo preko Koordinacionog tela – kaže za naš portal jedan od žitelja ove mahale Stojan Ristić.

Pored toga što nemaju asfalt, meštani ove mahale često nemaju struju i vodu.

-Kada malo jače zagrmi ili padne kiša mi nemamo ni struju, a gradsku vodu nemamo od kraja maja do septembra, da li su to uslovi dostojni 21. veka – kaže Ristić.

Do prošle godine je, kako kaže, čuvao krupnu stoku, odnosno krave, ali je morao da ih proda jer nema odgovarajuće uslove za njihovo čuvanje. Sada ima 12 koza i od toga živi.

Planirao je da ode i kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da traži pomoć.

-Ako nam niko ne pomogne meni ne preostaje ništa osim da prodam svoju kuću Albancima i odem odavde – kaže Ristić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *