Gordana Zlatković ili Snežana Mitić, kolektiv OŠ „B. Radičević“ bira novu direktorku

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. maj 2024. Radnici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu biraće danas između aktuelne v.d. direktorke Gordane Zlatković i protivkandidatkinje učiteljice Snežane Mitić ko će voditi školu naredne četiri godine. Konkurs za izbor direktora otvoren je krajem aprila, a na današnjem Nastavničkom veću izjašnjavaće se svi zaposleni u školi.

Za pozitivno mišljenje Nastavničkog veća potrebni su glasovi više od 50 odsto od ukupno stotinak zaposlenih. Potom mišljenje Nastavničkog veća ide na Školski odbor, čiji članovi se takođe izjašnjavaju, a predlog se podnosi Ministarstvu prosvete na konačno odlučivanje.

Učiteljicu Gordanu Zlatković ministarstvo je imenovalo za vršioca dužnosti direktora u februaru ove godine, nakon što je zbog nepravilnosti poništen konkurs na kojem su kandidati bili dotadašnji direktor Nenad Tasić i ponovo učiteljica Snežana Mitić.

Poništen konkurs, Tasić neće biti ponovo direktor OŠ „B. Radičević“

Mitićeva je za mesto direktora konkurisala i 2020. godine. Zlatkovićeva je već bila na čelu škole od 2014. do 2018. godine, a kandidat je i za odbornika na predstojećim lokalnim izborima u Bujanovcu ispred SPS-a na izbornoj listi koalicije oko SNS.

Obe kandidatkinje su iz Bujanovca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *