Albanski lideri pozivaju sunarodnike koji žive na Kosovu da dođu u Bujanovac za glasanje

Bujanovac, 28. maj 2024. – Lideri stranaka koje okupljaju Albance u Bujanovcu pozivaju sunarodnike koji žive na Kosovu da 2. juna dođu u rodni kraj kako bi glasali na lokalnim izborima.

Aktuelni predsednik opštine Nagip Arifi, koji je kao predsednik Demokratske partije (DP) istakao kandidaturu za novi mandat, boravio je u Gnjilanu gde je Bujanovčanima koji žive u tom gradu poručio neophodnost svakog njihovog glasa kako bi Albanci dobili većinu za formiranje lokalne vlasti.

Istim putem krenula je i Partija demokratskog delovanja (PDD), čiji će prvaci iz amfiteatra Pravnog fakulteta u sredu 29. maja pozvati sunarodnike da 2. juna budu u Bujanovcu.

„Bujanovčani, koji živite, radite i studirate u Republici Kosovo, pozovite svoju porodicu, prijatelje, drugove i dođite da razgovaramo o obavezama koje imamo prema opštini“, poručio je Ragmi Mustafi, kandidat PDD za čelnog čoveka Bujanovca.

Ove dve stranke, zajedno sa Pokretom za demokratski progres Šćiprima Muslijua, potpisale su sporazum o zajedničkoj vlasti posle izbora.

Na izborima u Bujanovcu, za 41 mesto u parlamentu, boriće se po 4 liste koje okupljaju Srbe i Albanci, i jedna koja pretenduje na glasove Roma.

 




3 thoughts on “Albanski lideri pozivaju sunarodnike koji žive na Kosovu da dođu u Bujanovac za glasanje

  1. Небитан

    Прво да Аљбин Курти све расељене Србе са Косова да позове да гласају на Косову.

    Reply
  2. vožd

    Čuvaj bože i brani u Ameriku će idete li da glasate, samo da se vrati Tramp ima da se razbegate prkog sveta da fatite, dosadni ste više svugde se muvate epa grpča će dodjev da glasav.Aj u k.. više. Kosovo je Srbija 🇷🇸🇷🇺

    Reply
  3. čoki i smoki

    Da svugde idite glasajte u Ameriku će stignete li da glasate za Bajdena jebati budale samo talasate kao šuntavi da ste.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *