NSP negoduje zbog postavljanja penzionisanog inspektora za menadžera Prihvatnog centra u Preševu

Bujanovac, Preševo, 29. maj 2024. (foto KIRS) – Penzionisani inspektor Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije Ragmi Hiseni od danas je menadžer Prihvatnog centra za migrante u Preševu, što je po Nezavisnom sindikatu policije (NSP), “izmišljeno” radno mesto.

Iz sinidkata negoduju jer je Hiseni, kako kažu, “poznat po tome što je svojim nesavesnim radom, prouzrokovao veliku štetu državnom budžetu, zbog velikog broja podnetih pa i fingiranih krivičnih prijava i neosnovanih disciplinskih postupaka, koje su u velikom broju odbačene od strane pravosudnih organa i disciplinskih komisija, čime je pre svega, naneo štetu velikom broju policijskih službenika, pa i budžetu Srbije,

“Pitanje za onog ko predstavlja državu pri Komesarijatu za izbegla i raseljena lica, ili nekog drugog na vlasti, ko ga je zaposlio, da li je bilo javnog konkursa i pre svega koje su to stručne kompetencije imenovanog, da bude glavni menadžer, znajući njegov osioni odnos i ponašanje dok je radio, gde država i dan danas plaća „penale“ zbog njegovog nesavesnog rada i velikog animoziteta, koje i dan danas ispoljava prema određenim pripadnicima MUP – a Srbije”, navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikalci traže od ministra Aleksandra Martinovića, koji je i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, kao i od direktora službe KT Nenada Mitrovića, ali i od svih političkih partija iz dve opštine da se izjasne da li je moguće da nema nijednog nezaposlenog mladog, školovanog, Albanca, Srbina, Roma ili nekog drugog bez obzira na nacionalnu pripadnost, da bude menadžer Prihvatnog centra za migrante u Preševu.

“Zar je pored državne penzije koju prima, pretpostavljamo od oko 1.000 evra posla pravnika na Tehničkom pregledu (za šta nemamo ništa protiv), njegova finansijska situacija toliko loša, da treba da bude zaposlen kao menadžer PC Preševo, ili ovim zaposlenjem vraća pričinjenu štetu budžetu Republike Srbije koju je prouzrokovao na već opisan način”, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije KC Vranje, koje potpisuje predsednik Marjan Petrović.

 




One thought on “NSP negoduje zbog postavljanja penzionisanog inspektora za menadžera Prihvatnog centra u Preševu

  1. penzioner

    Strašno!
    Koje zasluge ima taj bivši policijski inspektor, koliko znam ima odličnu penziju, prihod odličan a potom nikakav inspektor nije bio kroz službu, ceo život proveo je lezi hlebu da te jedem, što nezaposle decu od pokojnog Načelnika u Preševu, čovek koji je dao sebe za službu, što ne prime dete od penzionera dete komandira što je bio u Preševu, oni su bar radili ceo vek. Našli da prime dotičnog H. R. sramota pod hitno treba kordiciono telo da reaguje i obustavi prijem tog penzionera.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *