Predizborna anketa Bujanovačkih: Ovako je glasalo 1.200 naših čitalaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. maj 2024. Grupa građana dr Dejana Stojanovića Mečeta, formirana pre mesec dana,  mogla bi da bude najveće iznenađenje na izborima u Bujanovcu 2. juna, po rezultatima ankete na portalu Bujanovačke. Najveći broj građana – 479 (39 odsto) označio je Stojanovićevu grupu na pitanje za koga ćete glasati. Očigledno je, međutim, da rezultati ne prikazuju realno stanje na terenu, imajući u vidu mali uzorak. To je očigledno i u slučaju objektivno jake vladajuće Demokratske partije Nagipa Arifija koja je dobila skromnu podršku.

U anketi otvorenoj pre dve nedelje učestvovalo je nešto više od 1.200 čitalaca. Dr Stojanović dobio je podršku gotovo 40 odsto anketiranih.

Na drugom mestu po broju glasova je Partija za demokratsko delovanje (PDD) sa Ragmijem Mustafijem kao kandidatom za predsednika opštine. Za ovu opciju opredelilo se 250 građana, odnosno 21 odsto.

Za koaliciju oko SNS, sa dr Danijelom Denčić prvom kandidatkinjom za odbornika na listi pod nazivom  „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“, glasalo je 176 čitalaca (14 odsto). Ova lista je na trećem mestu računajući sve ostale opcije, a druga među srpskim grupacijama.

Ostalih šest lista imaju podršku od 2 do 8 odsto učesnika u anketi. Na četvrtom mestu je koalicija opozicioni srpskih stranaka „Promene sad – za naše selo za naš grad“ koju predvodi Saša Arsić, a koja je dobila 95 glasova (8 odsto).

Demokratska partija Nagipa Arifija, aktulenog predsednika opštine Bujanovac, ima 59 glasova (5 odsto), albanska opozicija okupljena u Frontu za promene dobila je 55 glasova, a za Srpsku listu – Biraj poštenje Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje  glasalo je 48 čitalaca (4 odsto).

Na začelju su Pokret za demokratski progres (PDP) Šćirpima Muslijua sa 32 glasa (3) i predstavnici Roma SPP – Adem Salihi sa podrškom od 2 odsto, odnosno 20 glasova.

Anketa se automatski zaključava danas minut pre ponoći, odnosno početka predizborne tišine.

Anketa je bila podešena tako da je moglo da se glasa po jednom sa svakog uređaja (telefon, tablet, laptop.) i po jednom sa svakog pristupnog interneta.

 




2 thoughts on “Predizborna anketa Bujanovačkih: Ovako je glasalo 1.200 naših čitalaca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *