„Svetosavci“ u petak na trgu slave sa trubačima

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. maj 2024. (foto arhiva 2023) – Maturanti bujanovačkih srednjih škola „Sveti Sava“ i “Sezai Suroi” u petak završavaju školsku godinu. Poslednji školski dan “Svetosavci” će tradicionalno obeležiti uz trubače na gradskom trgu od 14 časova, a zatim će slavlje nastaviti u jednom od lokalnih kafića. Matursko veče proslaviće 10. juna, dok će njihovi albanski drugari to isto učiniti dva dana ranije, 8. juna.

Ove školske godine iz SŠ „Sveti Sava“ izlazi 89 maturanata, a iz SŠ „Sezai Suroi“ 156.

-Okupljanje maturanata je u 13:30 ispred Ekonomskog fakulteta, trubači dolaze desetak minuta kasnije i ubrzo će nakon toga krenuti prema centu, gde će uz muziku slaviti do 15 časova, a nakon toga nastaviti žurku u kafiću Diverso – poručuju iz škole „Sveti Sava“.

Maturanti SŠ „Sezai Suroi“ neće izlaziti u grad da slave poslednji školski dan.

Sutra, 31. maja je poslednji nastavni dan za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i za osmake u osnovnim školama.

Maturante srednjih škola koji žele da nastave školovanje čeka prijemni za upis na fakultet. Sa druge strane male maturante čeka pripremna nastava, zatim polaganje male mature 17, 18. i 19. juna i na kraju upis u srednju školu.

Učenici od prvog do sedmog razreda osnovne škole raspuštaju se u petak, 14. juna, a svi ostali srednjoškolci u petak, 21. juna, kada im počinje letnji raspust.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *