Ovako „Brankovci“ slave poslednji dan škole (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 31. maj 2024. Maturanti Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu završili su danas redovnu nastavu i proslavili poslednji školski dan na trgu u Bujanovcu. Uz zvuk trubača, u odštampanim majicama, sa zastavama i bakljama u rukama najpre su u centru grada plenili svojom mladošću i energijom, a zatim su žurku nastavili u jednom lokalnom kafiću. Društo su im pravile razredne štarešine, nastavnici i direktorka škole.

Matursko veče će proslaviti u utorak, 4. juna, u jednom bujanovačkom restoranu, a pre toga će defilovati centrom grada od 18:30 časova. Ove godine je iz školskih klupa škole „Branko Radičević“ izašlo 104 osmaka.

Pitali smo ih koju srednju školu će upisati, da li su počeli sa pripremama i po čemu će pamtiti osnovno obrazovanje.

-Upisaću Ekonomsku školu u Vranju, ali još uvek ne znam koji smer – rekla nam je Teodora Trajković koja će osnovnu školu najviše pamtiti po društvu. Iste planove ima i Lana Ristić.

Tanja Babović će upisati Gimnaziju u Vranju, a David Mihajlović Medicinsku školu, takođe u Vranju.

Ima i onih maturanata koji će školovanje nastaviti u Bujanovcu.

-Upisaću smer finansijski računovodstveni tehničar u Bujanovcu Osnovnu školu ću pamtiti po dobrim nastavnicima, ali će mi najviše nedostajati društvo – rekla je Anastasija Nedeljković za naš portal.

Razredni starešina odeljenja 8/4, Aleksandra Krstić, osvrnula se na uslove u kojima su učenici završli osnovnu školu.

-Ovo su divna deca, koja su imala tu nesreću da u 5. razred dođu kad je počela korona, sa skraćenim časovima od početka, pa se to nastavilo zbog renoviranja škole. To je generacija koja nije zaslužila da bude oštećena, ali su izvukli najbolje iz škole i to im je prilika da nauče da se i na drugi način snalaze, jer vreme nije nekad presudno. Naučili su kod kuće sami da rade, tako da verujem da će zbog toga i kasnije biti samostalniji, da pokušamo da izvučemo nešto dobro iz ove situacije – rekla je Krstićeva. Dodala je da će najbolji učenici najverovatnije upisati Gimnaziju ili Medicinsku školu u Vranju, a da će slabiji upisate neke od smerova u našoj Ekonomskoj školi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *