Kurti i ministri na čelu Parade ponosa u Prištini

Bujnovac, 9. jun 2024. (foto Kurti FB) – Kosovski premijer Albin Kurti učestvovao je u Paradi ponosa u subotu u Prištini. On je bio na čelu parade, a pratili su ga ministri Albulena Hadžiju, Hajrulah Čeku i Arben Vitija.

Na paradi su bili i gradonačelnik opštine Priština, Perparim Rama i šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja, Mimoza Kusari-Lila.

Parada ponosa održava se pod sloganom „Bili smo i bićemo“.

-Naša republika je demokratska. Nikoga ne isključuje i garantuje jednakost za sve i svakoga. A upravo je jednakost ono što nam omogućava da se ujedinimo, sprečava isključenost i donosi inkluzivnost. Slogan „Bili smo i bićemo“, šalje poruke ljubavi, prava, bez predrasuda. Parada ponosa afirmiše različitost i suprotstavlja se stigmatizaciji. Razlika odražava različitost našeg ljudskog bića i nije uzrok ili razlog za diskriminaciju drugih – naveo je Kurti.

Ovo je osma parada na Kosovu.




2 thoughts on “Kurti i ministri na čelu Parade ponosa u Prištini

  1. Jasna

    Kurti je bolesnik i hitno ga smestiti u nekoj dusevnoj bolnici dok jos nije kasno a i onu Osmani da mu pravi drustvo ZIVELA SRBIJA

    Reply
  2. Dragan

    neka im je sa srećom iduće godine neka organizuju paradu u svakom gradu i svakom selu zemlja će da im procveta neko je nekad maštao o tome a sada je doživeo živela im sloboda

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *