Mladi Preševljani podučavali sugrađane

Bujanovac, 11. jun 2024. U razigranom ritmu mladi Preševljani su u ponedeljak završili ciklus radionica u okviru projekta „Naš grad, naše škole“, a uz koordinaciju Grupe 484, igrajući igre osmosmerke i memorije sa svojim sugrađanima.

Na gradskom trgu sugrađani su bili pozvani da se upuste u rešavanje Interkulturnih osmosmerki i nađu ukusne reči, mesta susreta i lepe želje na srpskom i albanskom jeziku.

„Tako su gosti kafića, putnici iz Makedonije, komšije na klupi i slučajni prolaznici odgovorili na mladalački poziv za igru. Osmosmerke i Intercool memori(j)e su prvobitno osmišljene sa vršnjacima iz Bujanovca, ali se još jednom pokazalo da zajednička želja ka igri ne poznaje (opštinske) granice“, kažu organizatori.

Prva ulična akcija u Preševu sprovedena je u sklopu projekta „Naš grad, naše škole“ koji realizuje Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u saradnji sa Grupom 484, uz podršku Pestaloci fondacije iz Švajcarske (Pestalozzi Children Fondation).

Intercool memor(i)e su kreirane uz podršku SMART Balkans – Civilno društvo za povezano društvo na Zapadnom Balkanu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *