Bez vode više bujanovačkih sela u kojima žive Srbi

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. jun 2024. Sela Božinjevac i Ljiljance kod Bujanovca danas slave Spasovdan bez vode iz javnog vodovoda, javljaju našem portalu ogorčeni meštani. Bez vode su, kako javljaju, i meštani sela Klinovac i Rakovac.

-Plaćam uredno sve račune, a vodu nemamo, pa nemamo i tako je već dvadeset godina. Polovina sela koja je na visini živi bukvalno bez vode. Imamo i mi decu kojoj je potrebna voda, žalosno je što ona pate – kaže za naš portal Dalibor Anđelković iz Božinjevca.

Posle objavljivanja teksta na našem portalu o tome da selo Ljiljanceveć nedelju dana nema vodu u toku dana i da zbog toga meštani strahuju da se ne ponovi situacija od prošlog leta kada su bukvalno četiri meseca živeli bez ijedne kapi, javljali su se meštani i drugih sela da kažu da su u identičnoj situaciji. Oni su pozvali nadležne na odgovornost.

Agonija se nastavlja: Ljiljančani ponovo bez vode

-Više od dvadeset godina polovina sela Božinjevac nema vodu, tako da svake godine mi slavimo Spasovdan bez ijedne kapi. Već smo naučili da živimo kao u kamenom dobu – napisala je Snežana Stojanović iz Božinjevca.

Čitaoci iz Klinovca takođe su se javili da kažu da i u njihovom selu već nedelju dana nema vode u toku dana i pitaju se dokle više. Isto se pitaju i meštani Rakovca.

Podsetimo, u sredu se našem portalu javila Jelka Veljković iz Ljiljanca, koja nam je rekla da je selo bez vode i kakve muke muče zbog toga, ali i da u opravdanja nadležnih ne veruje.

-Vode nema, a izmišljaju razne priče u koje mi treba da poverujemo. Kažu da pumpa ne radi, pa se pitam kako pumpa radi noću, a danju ne, jer voda dođe oko ponoći i ima je do 6–7 sati ujutru, a onda je isključe i ceo dan smo bez kapi – rekla je u sredu za naš portal meštanka Jelka Veljković i poručila da je ovo velika sramota za državu.

Dok meštani bujanovačkih sela mole za vodu, Opština za JP Komunaalac kupuje kamion od 170.000 evra.

Komunalac dobio novi kamion za kanalizaciju

 




One thought on “Bez vode više bujanovačkih sela u kojima žive Srbi

  1. Залажем се за истину

    Страшно! 21 век и да се 20 год. ништа није урадило. Срамота и грехота!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *