Bujanovački političari iz vlasti i opozicije na „Danu oslobođenja Kosova“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jun 2024. (foto FB Arifi, Pajaziti) – Na 25. godišnjicu povlačenja srpskih snaga bezbednosti i dolaska međunarodnih, u Prištini je u sredu obeležen “Dan oslobođenja Kosova”. Događaju su prisustvovali i albanski političari iz Bujanovca i Preševa.

Opštinsku vlastu u Bujanovcu predstavljali su predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, njegov zamenik Šćiprim Musliju i predsednik bujanovačke skupštine Enver Ramadani.

Bujanovački funkcioneri sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani

Pored predstavnika vlasti,  obeležavanju godišnjice prisustvovao je i šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti, sa saborcima iz Preševa.

Za kosovske Albance dan oslobođenja je dolazak NATO snaga na Kosovo,  posle 78 dana bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Ovim povodom u Prištini je održana svečana sednica kosovskog parlamenta, koja je počela intoniranjem kosovske i albanske himne i minutom ćutanja za poginule tokom 1998. i 1999.godine. Sednici su prisustvovali i predsednik Albanije Bajram Begaj, bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Vilijem Voker, tadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a.

Održana je i parada kosovskih snaga bezbednosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *