Dr Stojanović Meče odgovara Mitroviću: Prestanite da delite i ucenjujete građane

Bujanovac, 17. jun 2024. – Sramota je što Nenad Mitrović, kao vd Službe Koordinacionog tela, dakle predstavnik državne institucije, deli građane po partijskoj liniji umesto da bude neko ko će da ih ujedini. Mi nismo ni za Đilasa, ni za bilo koga, samo želimo da popravimo život svih građana Bujanovca, ne samo onih koji su glasali za našu listu.

Ovako reaguje dr Dejan Stojanović Meče na poruku Nenada Mitrovića objavljenu na našem portalu gde poziva građane da na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u petak daju glas listi oko SNS „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“ jer, kako je naveo lokalni lider naprednjaka, „glas za GG bačen glas“.

-Od ponovljenog glasanja na dva biračka mesta u petak ne zavisi lokalna vlast i to dobro znaju i gospodin Mitrović i svi u njegovoj stranci. Pre će biti da je po sredi da se pred centralom operu zbog loših izbornih rezulatata, pa sada pokušavaju na svaki način da dopru do birača i osvoje eventualno još jedno odborničko mesto. Mi nikada nismo veličali sebe napadajući protivničke partije, to nije naš manir, a poverenje građana smo dobili i trudićemo se da ostvarimo sve ono što smo obećali ako budemo deo lokalne vlasti, poručuje dr Stojanović.

Kako navode za Bujanovačke, Mitrović pokušava da ublaži gubitak preko 3.500 glasova u odnosu na izbore 2020.

Mitrović poziva Srbe da u petak glasaju za Vučićevu listu

-Gospodin Mitrović sada pokušava da ublaži gubitak glasova, jer nije malo izgubiti poverenje više od 3.500 građana. Dodatno ga frustrira čijenica što je koalicija oko SNS-a izgubila u gradu upravo od nas, pa sada pokušava da promeni volju građana, odnosno da ih na neki način uceni državnim projektima – kaže nosilac liste GG.

„Vapaj šefa naprednjaka“ je, kako kaže, legitiman, ali pozvati građane da glasaju za SNS da bi se nastavilo sa projektima je totalni apsurd.

-Da li to znači da ako građani ne glasaju za njih da se neće graditi fabrika za prečišćavanje otpadnih voda ili rešiti pitanje gradske deponije? Pa zar izgradnja fabrike i rešavanje deponije nisu u interesu svih građana, bez obzira na versku, nacionalnu ili političku pripadnost – kaže doktor.

Pravo je pitanje, po njegovim rečima, šta je SNS uradio za Bujanovac u protekle 4 godine ili za 12 godina koliko su na republičkoj vlasti.

-Nije izgrađena nijedna fabrika u Bujanovcu, nije doveden nijedan investitor. Nezadovoljsvto građana je očigledno i ne bi trebalo niko da kaže da je glas za našu GG ili bilo koju drugu stranku bačeni glas. Mi nismo ni Đilasovi i Marinikini, mi smo svoji, deo smo našeg naroda ovde i stalo nam je radimo najbolje što možemo u interesu naših građana, ističe dr Stojanović.

Bujanovčani i Žbevčani ponovo na glasanje 21. juna, a ovo su trenutni rezultati

Mitrović ističe da oni jedino imaju podršku Vlade Republike Srbije, pa se doktor pita da li Vlada usmerava sredstva samo prema sredinama gde je SNS na vlasti.

-Zar Vlada Srbije ne bi trebalo da sarađuje sa svima koji čine lokalnu vlast?- pita on.

Podsetimo, grupa građana dr Stojanovića dobila je 2. juna najviše glasova na biračkom mestu 47 – 256 od 550 koliko je bilo u glasačkoj kutiji, dok je u Žbevcu pobedila koalicija oko SNS koja je dobila podršku 127 od 252 žitelja ovog sela koji su izašli na izbore.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *