Mekica: Opozicija je pobedila u mom Lopardincu, SNS su izvukli Jablanica, Trejak, Spančevac, Sebrat i Brnjare

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. jun 2024. „Posle više od 30 godina SNS i SPS su prvi put izgubili izbore u Lopardincu, jer su dobili 156 glasova, a opozicija ukupno preko 200 glasova. Da sam na njihovom mestu ja bih podneo ostavku, jer su izgubili 60 odsto glasača“, kaže za naš portal Goran Kostić iz Lopardinca sa opozicione liste „Promene sad, za naše selo, za naš grad“.

-Lično sam zadovoljan rezultatima, jer je naša lista dobila jednog odbornika. Protiv mene su bili svi naprednjaci ne samo na lokalu. I pored toga opozicija je pobedila u mom selu – kaže Kostić.

Kada je reč o ponovljenim izborima, Kostić smatra da će jedino GG dr Dejan Stojanović Meče dobiti još jednog odbornika, dok će Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua izgubiti jednog.

-Našoj listi treba najmanje glasova na ponovljenim izborima da bismo dobili još jednog odbornika, odlučiće glasanje u Žbevcu – dodaje on.

Dr Stojanović Meče odgovara Mitroviću: Prestanite da delite i ucenjujete građane

O SVOJOJOJ OSTAVCI I OBEĆANJIMA KOALICIONIH PARTNERA: Na pitanje da li je istina da je podneo ostavku na mesto predsednika Mesne zajednice Lopardince, Kostić odgovara: „Da, podneo sam ostavku, odnosno održao sam obećanje. Rekao sam da ću je podneti ako izgubimo od SNS-a na lokalnim izborima, iako u mom selu nismo izgubili“. U koaliciji kojoj pripada, kako kaže, imali su dogovor na početku kampanje da svako ko je na listi osvoji 30 odsto glasova u svom selu. „Ja sam to osvojio, čak i preko 30 odsto, a ipak sam podneo ostavku, druge ne želim da komentarišem“ – kaže Kostić i dodaje da se nada da će Saša Arsić zastupati interese svih građana. „Sada očekuje, dodaje, da selo dobije više s obzirom na to da su naprednjaci sada na njegovom čelu. Ja ću da pomažem koliko mogu, ali se radujem što će selo sad dobijati više“– kaže bivši predsenik Mesne zajednice. Njega politika ne zanima. „Ne zanima me politika, ja sam želeo da na listu budem kao nestranačka ličnost, ali to zakonski nije bilo moguće, pa sam bio ispred stranke Novo lice Srbije. Razočaran sam, za mene je jedino fer i drži reč pokret „Mi-glas iz naroda“, jer mislim da sve stranke samo gledaju svoj interes i Beograd, a da Bujanovac nikog ne zanima“ – objašnjava Kostić i dodaje da se nada da će Miloš Parandilović (NLS) biti budući ministar ili čak predsednik države

Mitrović poziva Srbe da u petak glasaju za Vučićevu listu

Kostić smatra da je svaki glas za SNS bačen glas, nasuprot šefu naprednjaka koji je dan ranije preko našeg portala poručio „Nemojte da trošite svoj glas na Grupu građana dr Dejana Stojanovića Mečeta, jer oni ne mogu ništa da doprinesu svojoj opštini“.

-Nije bačen glas za doktorovu grupu građana, već je bačen glas za koaliciju oko SNS-a. Doktor treba samo da ponovi rezultat od prošlog puta na izbornom mestu 47, a SNS-u treba oko 400 glasova, što je nemoguće da se desi – kaže naš sagovornik.

Koalicija oko SNS-a se, po njegovom mišljenju, ovog puta izvukla zahvaljujući glasanju u nekoliko sela.

-Ovo su poslednji izbori na kojima SNS pobeđuje. Njih su izvukla sela Jablanica, Trejak, Spančevac, Sebrat i Brnjare, jer su u tim selima dobili više glasova od broja stanovnika koji žive tamo – kaže Kostić i dodaje da očekuje da se na sledećim izborima opozicija ujedini.

Koalicija kojoj pripada je na BM 47 u Bujanovcu osvojila pet glasova, a u Žbevcu 26.

Podsetimo, grupa građana dr Stojanovića dobila je 2. juna najviše glasova na biračkom mestu 47 – 256 od 550 koliko je bilo u glasačkoj kutiji, dok je u Žbevcu pobedila koalicija oko SNS koja je dobila podršku 127 od 252 žitelja ovog sela koji su izašli na izbore.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *