Mitrović dr Mečetu: Građane delite vi, u kampanji sam nastupao kao šef odbora SNS

Bujanovac, 18. jun 2024. Uoči ponavljanja izbora u petak na dva biračka mesta u Bujanovcu 21. juna (BM 47 i Žbevac), predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu Nenad Mitrović reagovao je na izjavu koju je za naš portal u ponedeljak dao dr Dejan Stojanović Meče, naglašavajući da on nikada u izbornoj kampanji nije nastupao kao vd direktora Službe Koordninaciong tela, i da upravo dr Stojanović deli građane Bujanovca, tako što zloupotrebljava svoje radno mesto.

-Ni jednog jedinog momenta u ovoj izbornoj kampanji nisam nastupao u svojstvu vd direktora Službe Koordinacionog tela, već uvek samo kao predsednik opštinskog odbora Srpske napredsne stranke u Bujanovcu i kao takav iznosio svoje i političke stavove stranke čiji sam član i predsednik odbora – kaže Mitrović.

Dr Stojanović Meče odgovara Mitroviću: Prestanite da delite i ucenjujete građane

Podelu građana, dodaje, nije izvršio on, već doktor Meče.

-Podelu građana je izvršio Dejan Stojanović kada je u izbornoj noći, 2. juna, došao ispred prostorija odbora SNS-a u Bujanovcu i sa pristalicama svoje grupe građana vikao i urlikao „Pala je sekta, pao je SNS“. Time je našu stranku i sve one građane koji su glasali za nas uvrstio u sektaše – kaže šef naprednjaka.

Mitrović smatra da je dr Stojanović svojom, kako je rekao, prepoznatljivom retorikom koju zastupaju Dragan Đilas, Marinika Tepić, Radomir Lazović i Ćuta Jovanović, a na čiju se stranu svrstao i Dejan Stojanović Meče, podelio građane te večeri u Bujanovcu.

-U jučerašnjoj izjavi ga nisam ni u jednom kontekstu prozvao po profesionalnoj funkciji, ja sam pričao o izbornim listama. Ako pričamo o profesionalnim funkcijama, ja mogu da kažem da je zloupotrebu profesionalne funkcije vršio on, kao načelnik Hitne medicinske pomoći, time što su iz baze podataka izvlačeni brojevi telefona preko kojih su pozivani pacijenti, čiji su lekari on i Stošić, i ti pacijenti su dolazili da potpišu i da im daju podršku za listu, a kasnije i da glasaju za njih – kaže Mitrović i dodaje da se ovim ograđuje od doktorove izjave.

Mitrović je prokomentarisao i to da li je odgovoran za izborni rezultat.

-Što se tiče moje odgovornosti za izborni rezultat pred svojom stranačkom centralom snosiću ja i neka se on ne brine o tome, neka samo on vidi kako će i na koji način da snosi odgovornost pred finansijerima njegovim, kojima je obećao da će da osvoji 10 odborničkih mandata, a osvojili su samo 4 – kaže on.

Mitrović poziva Srbe da u petak glasaju za Vučićevu listu

Poručuje dr Stojanoviću da ne brine o tuđoj odgovornosti, jer će svako svoju odgovornost da snosi.

-On ima još jednu odgovornost, a to je odgovornost pred građanima. Kako i na koji način da ljudima objasni odakle toliki novac za ovako skupu kampanju koju su imali. Trebalo bi da ga neko nauči da 3.000 glasova koliko je osvojila lista SNS sa koalicionim partnerima i lista GG koja je osvojila 1,800 glasova, nikako nije ista brojka i ja ne znam na kakvu se oni pobedu pozivaju ako od 1.100 do 1.200 imaju manje od izborne liste „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“ – kaže Mitrović.

Pored toga, Mitrović kaže da GG dr Dejana Stojanovića kopira izjave i program Udruženja građana „Sabornost“, čijeg su osnivača, kako navodi, prevarili.

-Osnivača UG „Sabornost“ Olivera Milenkovića su, kao idejnog tvorca, prevarili, najurili sa izborne liste, a sad koriste njegove ideje u kampanji, što znači da su oni ljudi bez ideje, bez iskustva, koji kradu tuđe ideje i ako su prevarili nekog čoveka koji je bio osnivač sa njima, što ne bi prevarili bilo kog birača koji će sutra glasati za njih, jer se njihov program zasniva samo na prevarama – kaže Mitrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *