Humanitarka iz Vranja Tamara Misirlić pomaže deci u Ugandi

Bujanovac, 19. jun 2024. (Foto Instagram) – Vranjanka Tamara Misirlić je početkom juna otišla u Ugandu gde pravi i kopa bunare da bi deci, koja nemaju pristup vodi za piće, učinila život barem malo lakšim. Brine o bolesnoj i povređenoj deci i kupuje im odeću i obuću. Sa njom je još jedan humanitarac iz Vranja, Marko Nikolić.

Tamara Misirlić je humanitarka koja je mnogima u Srbiji pružila bolji život svojim radom, a sada je svoju želju da pomogne ljudima koji pate preselila na drugi kontenent, piše Telegraf.

Ona je 9. juna otišla u Ugandu gde gradi bunare za decu koja nemaju pristup vodi. O svom podvigu Tamara redovno obaveštava svoje pratioce na društvenim mrežama.

– Stigli smo u Ugandu i krenuli sa izgradnjom bunara!  Osećaj se ne može opisati, a tek kako su nas dočekali… – napisala je ona kada su stigli.

Tamara Misirlić, devojka ogromnog srca, pomaže ugroženima na jugu Srbije

Za kratko vreme koliko je tamo, Tamara je izgradila dva bunara, ali je brinula i o bolesnoj i povređenoj deci.

– Glad i žeđ… ali i mnogo bolesne i povređene dece, i tako, oni hrabro trpe bol, i da.. nemaju ono što mi imamo, nemaju topao krevet, nemaju obrok, nemaju lekara na dohvat ruke… – objasnila je kakvo je stanje u Ugandi.

Kupila im je novu odeću i obuću, jer su mnogi od njih hodali bosi i goli.

Donela im je igračke, čips i sokove. I time izmamila mnoge osmehe. Na jednom od njenih snimaka, ona je pokazala dvoje dece koje dele maleni komadić čipsa, ali su srećna kao da su pojela celu kesu.

Kuvala im je i pirinač, koji, prema njenim rečima, jedu samo na Božić i neke druge bitne praznike.

Ona je sa decom išla na reku po vodu. I ruku pod ruka sa njima hodala bosa.

Igrala je sa njima, a žene iz sela koje je posetila odvela je u kupovinu, našminkala ih je i omogućila im je da se barem na jedan dan osećaju kao žene iz drugih krajeva sveta.

– Svakog dana imaš priliku da budeš svetlo u nečijem životu. Iskoristi je – stajalo je u opsiu videa gde se vidi kako je sredila žene iz Ugande.

Tamara je u ovom kratkom periodu uspela deci da održi i trening karatea.

– Od detinjstva borac protiv diskriminacije, danas svoj san pretvaram u stvarnost – da sva deca budu jednaka, od Srbije do Ugande – rekla je.

Svaki od ovih trenutaka Tamara je zabeležila i podelila na mrežama. Svi ti snimci podsećaju nas koliko je malo potrebno da bismo bili srećni. Podsetila nas je da treba da cenimo to što su stvari kao što je voda za piće, doktor i hrana nama tu pri ruci. Ljudi u nekim drugim krajevima sveta to prosto nemaju.

– Budimo zahvalni za sve što imamo – napisala je u opisu jednog od svojih videa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *